Lucie Vondráčková: Porazila tetu Helenu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lucie Vondráčková: Porazila tetu Helenu!

Lucie Vondráčková zářila jako sluníčko, protože se poprvé ve Slavíku objevila v první trojce našich nejpopulárnějších zpěvaček.
Lucie Vondráčková zářila jako sluníčko, protože se poprvé ve Slavíku objevila v první trojce našich nejpopulárnějších zpěvaček. (Aha! – Marek Pátek, Musica Bohemica)

PRAHA – Šok roku je tady! Legendární zpěvačku Helenu Vondráčkovou (60) porazila v anketě Český slavík Mattoni 2007 její neteř Lucie (27)! Zatímco mladá Vondráčková skončila bronzová, Helena až pátá.

Šok roku je tady! Legendární zpěvačku Helenu Vondráčkovou (60) porazila v anketě Český slavík Mattoni 2007 její neteř Lucie (27)! Zatímco mladá Vondráčková skončila bronzová, Helena až pátá. Mimo medailová umístění ji odsunula nejen Lucie, ale i loňský objev roku – Ewa Farna (14). Proč? Lucka na sobě v posledním roce hodně pracovala. Revoluce na hudební scéně tak včerejším večerem začala…

Tak tohle nikdo skutečně nečekal! Helena Vondráčková byla teď tři roky za sebou bronzová, pořád na sobě tvrdě pracovala. Věděla, že je ve výkonech a produktivitě daleko lepší než Lucie Bílá (41), která včera dostala desátého zlatého Českého slavíka v pořadí, a Aneta Langerová (20), která spadla z prvního na druhé místo.

V posledním roce měla Helena jeden koncert za druhým, vyprodanou Lucernu, úspěšné desky, zahraniční vystoupení… Ale! Fanoušci v hlasování Českého slavíka rozhodli jinak. Helena se propadla až na páté místo, zatímco Lucie září. Šok pro zpěvačku i její neteř! „Tohle skutečně nikdo nečekal, pro Helenu to musí být obrovské zklamání. Dřela na sobě, jak mohla. To samé ale i Lucka,“ řekl deníku Aha! večer po vyhlášení jeden z hudebních publicistů.

Výměna Vondráčkových na pomyslném hudebním trůnu je o to pikantnější, že spolu obě už řadu let kvůli sporům v rodině nemluví. Helena ale porážku přijala s grácií. Své neteři s úsměvem tleskala a dokonce přátelsky pokynula hlavou...

U zpěváků k žádným změnám nedošlo. Zlato už po třiatřicáté obhájil nestárnoucí Karel Gott (68). Do Státní opery si ale pro cenu nemohl kvůli svému zahraničnímu koncertu přijít. A tak alespoň televize Nova pustila ze záznamu jeho zdravici, natočenou v rakouském Gmündenu, kde včera večer zpíval v rámci adventních trhů. Po třech letech se ve skupinách vrátili na první místo Kabáti, kteří z trůnu sesadili loňské vítěze – kapelu Divokej Bill.

Lucie Bílá: Přání na únor? Známe ho!

Jaké je to velké přání, o kterém v přímém přenosu tajemně řekla, že doufá, že se jí splní v únoru? „Těším se na prezidentské volby a věřím, že dobře dopadnou,“ řekla Aha! Lucie. K desátému Slavíkovi pak dodala. „Myslím, že jsem si ho zasloužila za to, jak jsem celý rok tvrdě dřela.“

Zpěváci

  1. Karel Gott
  2. Petr Kolář
  3. Daniel Landa
  4. Dan Bárta
  5. Petr Bende

Zpěvačky

  1. Lucie Bílá
  2. Aneta Langerová
  3. Lucie Vondráčková
  4. Ewa Farna
  5. Helena Vondráčková

Skupiny

  1. Kabát
  2. Chinaski
  3. Divokej Bill
  4. Kryštof
  5. Olympic

Skokan roku

  1. Skupiny – Argema
  2. Zpěvačky – Barbora Zemanová
  3. Zpěvák – Zbyněk Drda

Objev roku

  • Josef Vágner

Absolutní Slavík

  • Lucie Bílá

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.