Dana Syslová a Vlastimil Hašek: Ona: Rakovina! On: Infarkt! Syn: Sebevražda | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Dana Syslová a Vlastimil Hašek: Ona: Rakovina! On: Infarkt! Syn: Sebevražda

PRAHA – Dana Syslová (62) a Vlastimil Hašek (†64), populární herecký pár, ke kterému nebyl osud milosrdný! Ona donedávna zářila coby maminka doktora Šebka v seriálu Ordinace v růžové zahradě, jeho nejslavnější rolí je nadporučík Rudolf Pekař v krimiseriálu Malý pitaval z velkého města.


Prokletí hereckého páru

Ona loni překonala rakovinu a podstoupila gynekologickou operaci, on předčasně zemřel ve čtyřiašedesáti letech na infarkt. Tu největší životní tragédii se ale paní Daně dlouho dařilo před veřejností tajit. Jakou? Před lety spáchal sebevraždu její jediný syn!

Dana Syslová o synově smrti nemluví. Jen cosi naznačuje. „Je to osobní, takže o tom nerada mluvím, ale poučila jsem se z toho. Dlouhá léta jsem si vyčítala, že jsem se měla zachovat nějak jinak, něco udělat jinak, ale časem jsem pochopila, že to vlastně nebyla má vina, že by se to stalo, ať bych se zachovala jakkoli. Zkrátka osud nebo něco takového... a že se člověk nemá obviňovat z něčeho, co nezavinil,“ říká. Specifikovat okolnosti, za kterých si Danin syn v relativně mladém věku vzal život, nechtějí ani její přátelé. „Oběsil se, to je vše, co se k tomu dá říct,“ říká kamarádka Syslové s tím, že se tak stalo po smrti jejího manžela. I ten bohužel zemřel předčasně. „Měl nemocné srdíčko. Pustili ho na víkend z nemocnice a doma mi umřel na infarkt. Bylo to v dubnu 1992,“ upřesnila pro deník Aha! Syslová.

Její vzpomínky na Vlastimila Haška, který se objevil mimo jiné objevil ve filmech Dívka na koštěti, Jak utopit doktora Mráčka či Rumburak a jehož poznávacím znamením byly silné brýle, ale nejsou úplně jednoznačné. „Teď už na něj vzpomínám v dobrém. Často jsme se hádali, naše manželství bylo bouřlivé a rušné. Byli jsme spolu třiadvacet let. Měl mě ale rád. A jak jsme se poznali? Jako holku mě klofnul v divadle,“ směje se Syslová, která se teď sama vzpamatovává z těžké nemoci. Loni jí diagnostikovali rakovinu a ona se musela podrobit těžké gynekologické operaci zhoubného nádoru a chemoterapiím. „Mám se teď dobře, už to bylo horší. A asi to ještě horší bude,“ komentuje Dana svůj boj, který u této nemoci nikdy úplně nekončí...


Autor: Petr Macek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.