Veronika Žilková: Smrti dítěte neutekla ani na jevišti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Veronika Žilková: Smrti dítěte neutekla ani na jevišti!

Veronika Žilková jako Adina Mandlová pochovává v rámci představení svojí malou dcerku, která zemřela hned po porodu.
Veronika Žilková jako Adina Mandlová pochovává v rámci představení svojí malou dcerku, která zemřela hned po porodu.

PRAHA – Zemřelo jí dítě, to je nejhorší, co může matku potkat! Přesto herečka Veronika Žilková (45) tři dny po smrti sedmiměsíčního syna Melichara odehrála v Divadle na Vinohradech dlouho připravovanou premiéru hry Adina, nachystanou ke stým narozeninám této scény.


Musela vzít do ruky urničku a... Vytryskly jí slzy!

PRAHA – Zemřelo jí dítě, to je nejhorší, co může matku potkat! Přesto herečka Veronika Žilková (45) tři dny po smrti sedmiměsíčního syna Melichara ode- hrála v Divadle na Vinohradech dlouho připravovanou premiéru hry Adina, nachystanou ke stým narozeninám této scény. Kliknutím zvětšeteAlespoň na chvíli chtěla zapomenout na hluboké zdrcení a vrhla se na prkna, která znamenají svět. Skoro se jí to povedlo. Skoro. Vše totiž probíhalo dobře jen do chvíle, kdy její Adina na jevišti porodí mrtvou dceru...

Veronika na sobě během pátečního představení nedala nic znát až do chvíle, než na pódiu pochovává svoji mrtvou dceru, která zemřela hned po porodu.

„Je tam i scéna jak Adina Mandlová rodí a hned, jak přijde dítě na svět, ho sebere nějaký přízrak a zahodí pryč. Je to hodně emotivní okamžik a od té doby byla Veronika skleslejší,“ popsal Aha! jeden z návštěvníků představení. Žilková pak dokonce drží v ruce urnu s ostatky své holčičky a jde ji pochovat. Přesně to ji ale bohužel čeká i v realitě, kdy bude muset pohřbít zesnulého synka Melichara.

Kliknutím zvětšeteVeronika Žilková přišla do divadla už odpoledne před premiérou a snažila se v šatně oprostit od myšlenek na špatné události, které ji tento týden potkaly. Oporou jí celou dobu byl životní přítel a zároveň umělecký šéf vinohradského souboru Martin Stropnický (50). „Neustále ji obskakoval a snažil se jí být velkou oporou. I když je sám velmi zdrcený smrtí svého syna,“ řekla deníku Aha! jedna z pracovnic divadla. Kliknutím zvětšeteBývalý diplomat pak ještě krátce před představením zamířil do stánku vedle divadla pro květiny.

Dlouhotrvající potlesk diváků na konci hry o české filmové divě Adině Mandlové (†91) pak Veroniku na několik minut intenzivně rozbrečel. Teprve poté se v prostorách divadla konal uzavřený večírek. Na něj mimo jiné dorazili i manželé Václav a Dagmar Havlovi. Kliknutím zvětšeteŽilková přišla až ve chvíli, kdy ochranka vyhnala všechny novináře a fotografy. Chtěla být sama se svými nejbližšími, a ještě na chvilku myslet na něco jiného…

V dalších dnech totiž paní Veronika pochová svého malého Melichara, což pro ni zcela jistě bude nejhorší zážitek jejího života. Držte se!


Autor: LUBOŠ PROCHÁZKA
Foto Aha! – Marek Pátek a Martin Hykl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.