Herecká legenda Jaroslav Moučka (84): Boj se strašnou nemocí! Prohrávám... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Herecká legenda Jaroslav Moučka (84): Boj se strašnou nemocí! Prohrávám...

Jaroslav Moučka
Jaroslav Moučka (Aha! – Martin Hykl)

PRAHA – Ze zrekonstruovaného domu na pražských Vinohradech vychází s holí a nákupními taškami v ruce pomalým krokem unavený stařec, ve kterém byste jen stěží poznali kdysi energického herce Jaroslava Moučku (84).

Ze zrekonstruovaného domu na pražských Vinohradech vychází s holí a nákupními taškami v ruce pomalým krokem unavený stařec, ve kterém byste jen stěží poznali kdysi energického herce Jaroslava Moučku (84). Jeho chůze je pomalá, nejistá a vratká. I propadlé tváře a třes v rukou prozrazují vážnou chorobu!

Starý vyčerpaný muž se vydává přes rušnou silnici k protější prodejně potravin. A protože mu nohy už opravdu příliš neslouží, raději se téměř vrhá pod kola jedoucích aut, místo aby použil nedaleký bezpečný přechod pro chodce. Těch pár ušetřených metrů chůze je pro něj mnohem důležitějších než nebezpečí, které podstupuje.

„Už nikam nechodím, jen do toho obchodu. Nohy už neslouží. Mám všechny syndromy té nemoci, která je ještě před Alzheimerem,“ přiznává pak Moučka v rozhovoru pro náš deník. A ani si už nedokáže vzpomenout na název choroby, která mu tak ztrpčuje stáří.

Parkinsonova nemoc už opravdu téměř naplno ovládla jeho tělo. Jen s vypětím všech sil se za pár minut Jaroslav Moučka, hvězda snad všech seriálů, které u nás vznikly za socialismu, vrací do bezpečí svého domu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.