Dáda Patrasová: Operace páteře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Dáda Patrasová: Operace páteře!

Dáda Patrasová
Dáda Patrasová (: archiv)

PRAHA – Zdravotní trable herečky Dagmar Patrasové (51) alias Královny dětských srdcí Dády pokračují! Poté, co bojovala se zvýšenými hladinami hormonů v mozku a musela začít brát utišující léky na bolest kvůli poškození krční páteře, přišel rezolutní ortel lékařů!

Zdravotní trable herečky Dagmar Patrasové (51) alias Královny dětských srdcí Dády pokračují! Poté, co bojovala se zvýšenými hladinami hormonů v mozku a musela začít brát utišující léky na bolest kvůli poškození krční páteře, přišel rezolutní ortel lékařů! Operaci nepotřebují jen krční obratle, ale už celá páteř! A čím dřív, tím líp! Dáda ale pracuje dál a hazarduje tak se svým zdravím!

K dramatickému chirurgickému zákroku se schyluje už pár měsíců, Patrasová ho však stále oddaluje. Potíže přitom přiznává. „Ano, mám s páteří problémy už dlouho, je to pozůstatek z mládí, kdy jsem dělala sportovní gymnastiku. Trpí tím celá řada herců, kteří se živí na jevišti. Dá se s tím žít, ale bolí to,“ přiznává Dáda. Ano, nedávno podobnou operaci podstoupila i další herečka Tereza Brodská. Patrasová dodává: „Chybí mi vazivo mezi obratli, a ty o sebe dřou. Nejdřív jsem se léčila jen s krční páteří, jenže po celkovém rentgenu se přišlo na to, že ve špatném stavu je páteř celá. Chodím zatím jednou týdně na rehabilitace do Vojenské nemocnice ve Střešovicích a beru lék Myolastan. Bohužel, lékaři mi řekli, že operace je nevyhnutelná. Je jen otázkou času, kdy ji provedou. Možná za pár měsíců, nejdéle do dvou let.“

Na příbalovém letáku Myolastanu je coby vedlejší účinek napsaná ospalost, únava a zmatenost, a to všechno se na Dádě opravdu projevuje. „Teď jsem nucená léky i rehabilitace vysadit, mám totiž až do konce prosince vánoční koncertní turné pro děti. To chci odjet tak jako každý rok. Musím to zvládnout! Slíbila jsem ale sobě i rodině, že po Novém roce se stanu poslušnou pacientkou a co nejdřív dáme s doktory tu páteř do kupy,“ slibuje Dáda Patrasová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.