Vendula Svobodová: Romantický večer za 3 miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vendula Svobodová: Romantický večer za 3 miliony!

Za jeden večer dostal primář Čihař od Svobodové tři miliony korun na vybavení. Na zahájení provozu Jednotky specializované péče pro novorozence přišla Vendula, i když má zlomenou nohu.
Za jeden večer dostal primář Čihař od Svobodové tři miliony korun na vybavení. Na zahájení provozu Jednotky specializované péče pro novorozence přišla Vendula, i když má zlomenou nohu. (Aha! – Alexandr Malachovský)

PRAHA – Za jediný romantický večer ve společnosti pohledného lékaře Martina Čihaře, primáře neonatologického oddělení Fakultní nemocnice Na Bulovce, neváhala zaplatit Vendula Svobodová (35) z účtu Nadačního fondu Kapka naděje tři miliony korun!

„Prožili jsme krásný podzimní večer na zahradě v Jevanech. A když jsem slyšela vyprávění o jeho projektu pro nedonošené novorozence, tak jsem se nemohla rozhodnout jinak než říci ano,“ řekla včera Vendula při otevření Jednotky specializované péče pro novorozence v nemocnici Na Bulovce, kde se budou léčit nedonošená miminka a lékaři se tu zaměřují především na ta, jejichž mámy trpí nějakou infekční nemocí, včetně HIV.

„Ne každé dítě má to štěstí, že se narodí zcela zdravé, a chybějí především lůžka intenzivní péče. My jsme rádi, že tuto službu můžeme ode dneška poskytovat,“ byl šťastný primář Čihař a dodal, že jeho oddělení bude spolupracovat s pražskými i mimopražskými porodnicemi.

„Přispěli jsme na přístroje na podporu dýchání, inkubátory a vyhřívaná lůžka. Kapka naděje zakoupila i transportní inkubátor,“ popsala Vendula Svobodová, na co byly peníze z nadace použity.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.