Marek Eben se zhroutil! Zemřel mi táta... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Marek Eben se zhroutil! Zemřel mi táta...

PRAHA – Populární moderátor StarDance Marek Eben (49) se zhroutil v slzách. V noci ze středy na čtvrtek totiž po dlouhé nemoci zemřel jeho otec, uznávaný hudební skladatel Petr Eben (†78).


„Táta zemřel doma. Byl dlouhodobě nemocný,“ přiznal zdrcený Eben. Ten světoznámého hudebního skladatele oplakává i se svými dvěma bratry.

Petr Eben měl za sebou velmi pohnutý osud. Narodil se v roce 1929 v Žamberku. Během druhé světové války byl kvůli židovskému původu internován v koncentračním táboře Buchenwald. Po válce vystudoval na AMU hru na klavír a kompozici. Následně byl ovšem komunistickým režimem perzekuován, ačkoliv se díky svým skladbám stal známým po celém světě. Kliknutím zvětšeteUznání se v tuzemsku dočkal až po roce 1989. V otcových šlépějích kráčí nejmladší syn David Eben, muzikolog a vedoucí pěveckého sboru Schola Gregoriana Pragensis. Marek Eben je populární herec a moderátor a třetí syn Kryštof Eben je matematik. Všichni tři bratři ovšem spolu koncertují a vydávají alba pod značkou Bratři Ebenové.


Autor: (efk)
Foto: ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.