Přenosilová: Děsivá diagnóza! Lékaři bezmocně krčí rameny... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Přenosilová: Děsivá diagnóza! Lékaři bezmocně krčí rameny...

Yvonne Přenosilová
Yvonne Přenosilová (: archiv)

PRAHA – Zpěvačka Yvonne Přenosilová (60) trpí neuvěřitelnými bolestmi! Podle lékařů jí hrozí dokonce zástava srdce! Její nemoc totiž může postihnout i vnitřní orgány. Už teď má velké problémy s chůzí a když si klekne, není šance, že se postaví bez cizí pomoci!

Zpěvačka Yvonne Přenosilová (60) trpí neuvěřitelnými bolestmi! Podle lékařů jí hrozí dokonce zástava srdce! Její nemoc totiž může postihnout i vnitřní orgány. Už teď má velké problémy s chůzí a když si klekne, není šance, že se postaví bez cizí pomoci! Nebezpečná choroba zvaná úbytek svalstva trápí Přenosilovou už delší čas, teď se ale její stav den ode dne zhoršuje. „Ty moje haxny jsou tenčí a tenčí, už skoro nevyjdu pět pater,“ stěžuje si Přenosilová, se kterou si lékaři nevědí rady. Úbytek svalstva je nemoc, která se léčí jen velmi, velmi obtížně.

Yvonne Přenosilová už absolvovala spoustu vyšetření, dokonce se obrátila i na léčitele – ale vše je zatím marné! „V nemocnici Na Bulovce jsem prodělala tisíce vyšetření. Jediné, co mi byli lékaři schopni říct, je, že neví, co s tím mám,“ řekla deníku Aha! zoufalá Přenosilová, kterou kdysi proslavily hity Boty proti lásce, Mně se líbí Bob, či Roň slzy. „Táhne se to už tři roky,“ pokračuje zpěvačka, považovaná za průkopnici českého rock‘n‘rollu a rhythm&blues.

„Je to tragédie. Vyjít k sobě do bytu, který je v pátém patře, je pro mě neuvěřitelné trápení. Když si kleknu nebo dřepnu, nemám šanci se sama postavit – a to mě děsí. Navštívila jsem už i spoustu léčitelů, ale mezi nimi je spousta podvodníků, takže to samozřejmě nikam nevedlo. Mně už snad pomůže jen černokněžník,“ popisuje své trápení.

Nemoc, se kterou Přenosilová neúspěšně bojuje, bohužel může vážně ohrozit její vnitřní orgány. „Svalový úbytek se neprojevuje jen na končetinách, zasáhnout může i vnitřní orgány, především srdeční svalovinu, což by mohlo způsobit srdeční selhání. Úbytek svalstva je dědičně podmíněním onemocněním, takže se léčí jen s velkými obtížemi,“ potvrdil deníku Aha! odborný lékař z jedné pražské nemocnice.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.