Hansard představil film Once: Spielberg si zamiloval českou zpěvačku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Hansard představil film Once: Spielberg si zamiloval českou zpěvačku

Markéta Irglová strávila v Irsku společně se svým hereckým kolegou Glenem Hansardem měsíc při natáčení. Zřejmě se jí tam tak líbilo, že se tam v červnu odstěhovala.
Markéta Irglová strávila v Irsku společně se svým hereckým kolegou Glenem Hansardem měsíc při natáčení. Zřejmě se jí tam tak líbilo, že se tam v červnu odstěhovala. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Režiséra Stevena Spielberga nadchla valašskomeziříčská pianistka a zpěvačka Markéta Irglová. Ta ztvárnila spolu s v Čechách populárním muzikantem Glenem Hansardem hlavní role v irské hudební romanci nazvané Once, která měla v sobotu slavnostní premiéru v kině Lucerna.

Režiséra Stevena Spielberga nadchla valašskomeziříčská pianistka a zpěvačka Markéta Irglová. Ta ztvárnila spolu s v Čechách populárním muzikantem Glenem Hansardem hlavní role v irské hudební romanci nazvané Once, která měla v sobotu slavnostní premiéru v kině Lucerna.

Irglová neuvěřitelně zapůsobila na slavného hollywoodského režiséra Spielberga, který si nejen snímek, ale i ji doslova zamiloval. „Řekl, že mu ten film dodal inspiraci na celý rok,“ chlubí se hlavní hrdinka filmu Irglová.

Ona sama však až tolik z filmu Once nadšená není. „Stydím se za ten film, za to, jak režisér snímku John Carney vykreslil hlavně irským divákům Čechy. On má vidinu nějaké východní Evropy a podle toho také Češi ve filmu vypadají. Třeba když jsem viděla, co chce, abych si na sebe oblékla. To bylo něco strašného. Bylo mi trapně za to, že vůbec neví, jak se tady v Česku ženy oblékají,“ řekla hlavní hrdinka filmu.

Její filmový partner Glen Hansard, který v sobotu představil film na slavnostní premiéře v Lucerně, se však také potýkal v hudební komedii Once s problémy. „V Irsku se nesmí točit na ulici a my jsme z těch sedmnácti dnů natáčení samozřejmě strávili několik dnů na veřejných prostranstvích, což je trestné, takže já mám teď záznam v trestním rejstříku,“ usmál se Hansard.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.