Na Nově hořelo! Nové televizní studio zachvátily plameny! Zapálil ji ředitel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Na Nově hořelo! Nové televizní studio zachvátily plameny! Zapálil ji ředitel!

Ředitel zpravodajství Martin Ondráček
Ředitel zpravodajství Martin Ondráček (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Nova v plamenech! V sídle nejsledovanější české televize na Barrandově před několika dny hořelo. K požáru, který propukl v nové budově zpravodajství za 750 milionů korun, odkud má být už pozítří večer bombasticky odstartováno vysílání, dokonce museli vyjet hasiči.

Nova v plamenech! V sídle nejsledovanější české televize na Barrandově před několika dny hořelo. K požáru, který propukl v nové budově zpravodajství za 750 milionů korun, odkud má být už pozítří večer bombasticky odstartováno vysílání, dokonce museli vyjet hasiči. Nejpikantnější na celé události je skutečnost, že oheň založil ředitel zpravodajství Martin Ondráček (35)!

Ono úterý o půl třetí odpoledne se na Nově začala šířit panika! Zaměstnanci, kteří jen pár dnů obývají prostory nové budovy zpravodajství, za okny viděli plameny, které šlehaly až do prvního patra. K požáru okamžitě vyjeli hasiči. A za vším údajně stojí nedopalek cigarety. „Pravděpodobně vše vzniklo z neopatrnosti při kouření,“ řekl nám poručík Hošek.

Deníku Aha! se podařilo zjistit, že oním neopatrným kuřákem byl zřejmě sám ředitel zpravodajství Martin Ondráček. Ten je náruživý kuřák, který odpaluje jednu cigaretu od druhé. Momentální pracovní prostředí je zcela nekuřácké, a tak velkému šéfovi nezbývá, než uspokojovat svou nikotinovou závislost mimo prostory nové budovy. Jeho kroky vedou nejčastěji na venkovní terasu. Její okolí pak vzplanulo plameny...

A co na to Ondráček? Na otázku, zda oheň zavinil on, či někdo ze zaměstnanců, zareagoval pousmáním a touto větou: „Ano, je to pravda. Že to bylo způsobeno špatným odhozením cigarety ale nechci dál komentovat. Hořely papírové krabice,“ nepřímo potvrdil deníku Aha! svou vinu Ondráček, který samozřejmě včera odpoledne opět kouřil u místa vzniku požáru a je více než zřejmé, že nedopalek odhodil do křoví mezi papírové krabice právě on.

„Můžete však vidět, že nebyla způsobená žádná škoda, nijak to neohrozilo naši novou budovu zpravodajství ani místa, kde se pracuje na posledních dodělávkách,“ pokračoval v popisování situace Ondráček. I poručík Hošek od hasičů potvrdil, že nešlo o velkou škodu. „Opravdu hořely jen papírové krabice a budovu to nijak neohrozilo, vzniklou škodu odhadujeme na čtyři tisíce,“ uvedl zástupce hasičů.

Zažehnaný požár však není to jediné, co mohlo ohrozit zaměstnance Novy. Ti se musí ve velice krátkém časovém období naučit pracovat s novou digitální technologií a některým z nich podle Ondráčka může klidně hrozit vyhazov. „Kdo to zvládne, bude pokračovat dál. Kdo ne, bude muset jít pracovat tam, kde se vysílá ještě pořád klasicky, prostě jinam,“ řekl na adresu svých zaměstnanců ředitel zpravodajství.

Kdo bude další po Pavle Charvátové, která byla ve středu odvolána z moderování Televizních novin? Přijde o své místo Lucie Borhyová, nebo snad Karel Voříšek?

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.