Bartošová si přečetla výhrůžky od Štaidla a pak... Sbohem, Arture! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Bartošová si přečetla výhrůžky od Štaidla a pak... Sbohem, Arture!

Iveta Bartošová
Iveta Bartošová  (: archiv)

PRAHA – Uhříněves, pátek 5. října, pět minut po deváté. Z parkoviště u uhříněveské prodejny potravin právě vyjíždí modrý dálkový autobus do Irska. Nastoupil do něj i jediný syn Ivety Bartošové a Ladislava Štaidla, jedenáctiletý Artur.

Uhříněves, pátek 5. října, pět minut po deváté. Z parkoviště u uhříněveské prodejny potravin právě vyjíždí modrý dálkový autobus do Irska. Nastoupil do něj i jediný syn Ivety Bartošové a Ladislava Štaidla, jedenáctiletý Artur. Stalo se tak právě v den, kdy si Iveta musela přečíst velmi ostrý a výhrůžný dopis od Štaidla, ve kterém jí vyhrožuje odebráním syna, pokud nesplní jeho podmínky. Štaidl však u autobusu nestojí a nemává. Sbohem Arturovi dávají jen chůva Golda, Iveta a její přítel Roman Hanke.

Ladislav Štaidl včera zveřejnil ostrý dopis Ivetě. V něm jí dává nůž na krk: Zakaž Arturovi stýkání s Goldou, Artur dostane tajné telefonní číslo jen pro rodinu, přiznáš mu, že se léčíš nejen za závislosti na prášcích, ale i alkoholu. To jsou základní podmínky Štaidla. Když je Iveta nesplní, bude Štaidl u soudu trvat na tom, aby se o syna staral on.

Pochmurné páteční ráno je tak pro Ivetu ještě bolestnější. A tak stojí na autobusové zastávce a loučí se s Artíkem, oplácaným klučinou v čapce. Snaží se usmívat, ale nakonec se jí ve tváři objevuje úzkost a strach. Artur už sedí v autobuse, mezi svými spolužáky ze školy. Iveta naposledy mává, pak si zakrývá obličej a smutně se dívá za odjíždějícím autobusem. Vedle ní stojí její přítel Roman Hanke a chůva Golda, která se o Artura stará od dětství. Jen táta, Ladislav Štaidl, chybí.

„Noviny nečtu. Nezlobte se, ale nebudu vám odpovídat na žádné otázky,“ odbyla nás Iveta a odjela do své uhříněveské vilky, odkud se zase bude muset vrátit do léčebny.
Zdá se proto, že se jen nechce snížit k unáhlené reakci a své argumenty si nechá na rozdíl od Ladislava Štaidla až na jednání soudu. Ten už před časem odmítl vydat předběžné opatření a svěřit Artura do péče tatínka.

Ještě před nařízeným hlavním líčením soudu, které proběhne už za pár týdnů, si tak teď může syn Bartošové a Štaidla na několikadenním školním výletě v Irsku na čas odpočinout od všech problémů, které mu komplikují jeho dětství.

6.10.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.