Trapasy slavných: Svět se baví, ale... Tyhle dvě možná kvůli tomu přijdou o děti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Trapasy slavných: Svět se baví, ale... Tyhle dvě možná kvůli tomu přijdou o děti!

Britney Spears
Trapné skandály, na které je mistr, už dávno její popularitu nekoření. Bývalou princeznu popu naopak dostávají na společenské dno. Ve středu americký soud potvrdil, že se o její syny Seana Prestona a Jaydena Jamese bude za
Britney Spears Trapné skandály, na které je mistr, už dávno její popularitu nekoření. Bývalou princeznu popu naopak dostávají na společenské dno. Ve středu americký soud potvrdil, že se o její syny Seana Prestona a Jaydena Jamese bude za (Aha! – Marek Pátek, profimedia.cz)

PRAHA – Trapasy se dějí. Někdy provokují k smíchu, jindy k pohoršení. Někdy aktéra proslaví, a jindy jej srazí na kolena.

Trapasy se dějí. Někdy provokují k smíchu, jindy k pohoršení. Někdy aktéra proslaví, a jindy jej srazí na kolena. Jako v případě bývalé popové princezny Britney Spears (25), která kvůli svým četným společenským faux pas přišla o děti. A stejná tragédie možná hrozí i české zpěvačce Ivetě Bartošové (41) – i ona si vinou prášků a alkoholu způsobila řadu neúnosných společenských úletů.

Společenská nedopatření, chyby v etiketě, nepatřičné chování. Slůvko, které impulzivně, leč osudově ujede. Zakopnutí nebo rovnou pád. Zaskočené sousto, náhlá nevolnost... Scénky, které známe z filmů i ze života. Prostě horor! Tyhle a jim podobné prekérní situace jsou častou noční můrou všech politiků, diplomatů, hvězd showbyznysu. Zkrátka populárních osob, jež veřejnost s chutí čtyřiadvacet hodin denně sleduje.

U francouzského prezidenta Nicolase Sarkózyho stačily dvě skleničky navíc před jeho proslovem. Jiří Paroubek se zase parádně znemožnil impulzivním komentářem, jímž před časem reagoval na volební výsledky. A do třetice je tu z politické scény premiér Topolánek, který se nedokáže ovládat a faux pas jsou u něj v poslední době na denním pořádku.

Nikdo není dokonalý

Faux pas se dopouští i protokolu znalé osobnosti, jimž od dětství vtloukají etiketu do hlavy. Příkladem může být návštěva britského prince Charlese v Royal Homeopatic Hospital, kde jej nesmírně zaujal rostlinný preparát na posílení mužské potence. „K čemu je to dobré,“ zeptal se zvědavě. „Na zkvalitnění sexuálního života,“ dostal odpověď. Následník trůnu udiveně kroutil hlavou, krabičku s přípravkem si prohlížel drahnou dobu a doprovod tonul v rozpacích. A druhý den Britové nevěděli, zda mají potenci Charlese obdivovat, nebo jeho ženu Camillu litovat...

Mnohem drsnější trapas má pak na svém kontě herec Jiří Macháček, který nebyl aktérem, nýbrž strůjcem trapasu. Stal se kdysi, počátkem devadesátých let. V době Macháčkova rozhlasového moderování, v němž volal náhodným lidem a uváděl je do bizarních situací, jimž se posluchači zasmějí: „Tenkrát šlo o buldozeristu, co na inzerát hledal jakoukoli práci vzhledem k těžké životní situaci. My mu zatelefonovali a nabídli práci gigola. Řekli jsme, ať nám sdělí adresu, stoupne si nahý před barák a my že posíláme auto, které ho odveze k jedné klientce. A za to, že ji obšťastní, dostane slušný obnos. On na to, že se musí poradit s manželkou. Museli být opravdu v tísni, protože on pak prohlásil, že to udělá. V tu chvíli jsem věděl, že jsem to sakra přehnal,“ říká Jiří Macháček. „Ten muž stál nahý před barákem a čekal. Bylo mi ho líto a dodnes nechápu, že nabídce uvěřil. My jsme lidem dávali najevo, že situace není reálná, absurditu jsme zvyšovali a předpokládali jsme, že to pochopí. Byl jsem z toho dost frustrovaný“, svěřil se herec v rozhovoru pro magazín DNES.

Občas jde do tuhého

Někdy však trapas není dílkem náhody, nýbrž doprovodným jevem nesvéprávnosti způsobené chlastem nebo drogami. Mohou o tom vyprávět osobnosti od nás i ze světa. Hollywood je společenskými kolapsy takových lidí přímo vydlážděný a přiznejme si, že bez nich by nebyl tak přitažlivý, jak je. „Nikdy si neodpustím trapné situace, kterým jsem vystavil své děti v době, kdy jsem pil. Do smrti se budu stydět,“ říká známý herec Tomáš Hanák. A zpytovat svědomí může na tomhle poli i Tereza Pergnerová, Oldřich Kaiser, Bolek Polívka a řada dalších. Včetně Ivety Bartošové, která bojuje se závislostí na prášcích a alkoholu v psychiatrickém ústavu. A i vyléčená bude zřejmě kvůli své labilitě k trapasům náchylná. Chvíli to dobře nevypadalo ani s Dádou Patrasovou, která to v jisté době neustála na řadě večírků. I její indispozici měl na svědomí mix silných analgetik a alkoholu.

A většinou o nic nejde, vážení

Svět se chce bavit. Trapasy jiných jsou pro něj dobrou zábavou. Navíc většina faux pas člověka v očích přihlížejících polidšťuje. Na téhle pravdě ostatně buduje kariéru řada hvězdiček. Náhodou odhalené prso či kalhotky nic nezkazí. Pikantní skandálky rozhodně neškodí. Když před lety v noci pobíhala po lázeňské kolonádě v Karlových Varech Aňa Geislerová nahá, tak se to bralo jako roztomilost, jež k večírkům filmového festivalu náleží. A koupání polonahého, podroušeného Jirky Bartošky ve fontáně nákupního centra se vnímalo jako husarský kousek bouřliváka, který si umí užívat.

Vždycky záleží na charizmatu, sebevědomí, na způsobu, jakým člověk úlet zpracuje. Stačí připomenout Marilyn Monroe a moment, kdy jí vítr nad kanálem zvedl sukýnku. To, co by se normálně považovalo za faux pas, se stalo sexy legendou. Za zmínku stojí i polistopadová prezidentská inaugurace Václava Havla – jeho oblek s nevhodně krátkými nohavicemi musel dovádět k mrtvici každého protokolárního úředníka, o stylistech nemluvě. I národ to zaznamenal, ale s úsměvem. Havla ctil a jeho módní lapsus shledal roztomilým.

A hollywoodský sexsymbol Brad Pitt rozhodně neztratil trapasem, jenž prožil, když randil se svou pozdější manželkou Jennifer: „Tenkrát jsme spolu často chodili do společnosti. A já měl menší kosmetický problém – trápily mě lupy ve vlasech. Jednou jsme zase někam vyrazili a Jennifer mi vykládala nový fór. Smíchy jsem potřásal hlavou a novou večerní róbu Jennifer posely miliony lupů… Tohle moje faux pas ji tak naštvalo, že mě celý večer ignorovala.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.