Přenosilová: Paroubek je jako Mussolini! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Přenosilová: Paroubek je jako Mussolini!

Yvonne Přenosilová
Yvonne Přenosilová (Aha!: Dalibor PUCHTA)

PRAHA – Moderátora Českého rozhlasu Aleše Cibulku (29) vyhodili z rádia kvůli premiéru Paroubkovi! V pořadu Host do domu, který Cibulka uváděl, se totiž zpěvačka a bývalá redaktorka Svobodné Evropy Yvonne Přenosilová (58) pustila do kritiky Jiřího Paroubka (53, ČSSD).

A moderátor Cibulka dostal padáka

„Hraje si tak trošku na Mussoliniho,“ řekla o premiérovi zpěvačka. A právě kvůli tomuto vyroku dostal Cibulka padáka. Pořad prý nezvládl.

„Aleš Cibulka porušil náš etický kodex, který říká, že naše vysílání musí být vyvážené, abychom nebyli napadeni jakoukoliv politickou stranou,“ řekl mluvčí Českého rozhlasu Ladislav Pavlík.

Cibulka, který pořad moderoval sedm let, je celou záležitostí zaskočený. „Překvapilo mě, co se kolem toho rozpoutalo. Po celou dobu jsem pořad moderoval stejně a nikdy mé kvality nebyly kritizovány. Jen teď se v nevhodnou dobu mluvilo o nevhodných věcech. Oficiální verdikt k ukončení mého moderování v Hostu do domu je ten, že pořad je velmi náročný a zvládne ho moderovat málokdo. Jestli v tom hraje roli předvolební boj, to už nedokážu posoudit,“ řekl deníku Aha! ke svému náhlému propuštění moderátor.

Premiér Jiří Paroubek nechce být podle svých slov do vyhazovu Aleše Cibulky zatahován. „Důvody, proč pan Cibulka nebude zmíněný pořad moderovat, mně nejsou známy,“ uvedl. Prý nejde o první případ, kdy je s podobnými spekulacemi spojován.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.