Jana Brejchová: Nad lavičkou se vznášela smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jana Brejchová: Nad lavičkou se vznášela smrt!

Jana Brejchová
Jana Brejchová (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – První exkluzivní foto z natáčení! Jana Brejchová (67), legendární herečka a hvězda evropské kinematografie sedmdesátých let, se poprvé po smrti manžela Jiřího Zahajského (†68) postavila před kameru v seriálu televize Prima Velmi křehké vztahy!

První exkluzivní foto z natáčení! Jana Brejchová (67), legendární herečka a hvězda evropské kinematografie sedmdesátých let, se poprvé po smrti manžela Jiřího Zahajského (†68) postavila před kameru v seriálu televize Prima Velmi křehké vztahy! Dostane se prací ze smutných myšlenek, které ji po rodinné tragédii pronásledují? „Je to skvělé, že se maminka pustila do práce. Tak moc jsem se bála, že tu roli odmítne. To bych potom vážně byla bezradná, jak jí vrátit chuť žít,“ raduje se z natáčení i Brejchové dcera Tereza.

Holešovické ateliéry, neděle, devět hodin ráno. Je zima, od úst stoupají obláčky podzimní páry a Jana Brejchová čeká na svou první klapku v seriálu Velmi křehké vztahy. Bude natáčet s Oldřichem Víznerem na lavičce v parku, je to její první práce po smrti manžela. Paní Jana má pohled vyplašené laně, jako by se nad ní stále vznášela smrt jejího tolik milovaného muže. Štáb je na ni ale hodný a pozorný, ona oplácí úsměvy. „Jana je roztomilá a vypadá prostě skvěle,“ směje se hereččiným brýlím a baretu Vladimír Drha, režisér seriálu a především blízký kamarád, který Brejchové drží palce jak v práci, tak v nelehkém životě. A pak přichází první klapka! Kamera jede, nervozita mizí a Jana Brejchová hraje. „Znamená to pro mě, že žiju,“ říká Brejchová.

„Jana má zkoušet i nějakou divadelní hru, u nás dnes točila jeden obraz, teď zase chvilku nebude, pak se zase objeví,“ prozradil deníku Aha! Drha. „Je se scenáristkami Bártů domluvená, že jí budou psát nepravidelně, jak bude potřeba. Vždycky se objeví, udělá coby psychiatrička pořádek v rodině svého mladšího bratra v podání Oldřicha Víznera a zase zmizí,“ dodává režisér. Na obrazovce televize Prima se Jana Brejchová objeví poprvé v listopadu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.