Jan Hřebejk - Syn je hercem od kolébky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jan Hřebejk - Syn je hercem od kolébky!

Ve fi lmu Medvídek hraje nejen Marta Issová, ale i Jiří Macháček (vlevo) s dcerou Bertou a dvouměsíční syn Jana Hřebejka Jonáš.
Ve fi lmu Medvídek hraje nejen Marta Issová, ale i Jiří Macháček (vlevo) s dcerou Bertou a dvouměsíční syn Jana Hřebejka Jonáš. (2media.cz s.r.o.)

PRAHA – Režisér Jan Hřebejk (40) má blízko k dětskému pohledu na svět, což dokázal už v Pelíšcích. Nyní si v jeho nové hořké komedii Medvídek dokonce zahráli hned dva potomci členů štábu. Svou první roli zde dostala nejen dcerka Jiřího Macháčka Berta, ale také Hřebejkovo tehdy dvouměsíční miminko Jonáš.

„V Břevnovském klášteře se točila velká část Medvídka. My jsme tam i potom Jonáše skutečně křtili. Kněz Prokop Siostrzonek, který ho filmově křtí, ho o dva měsíce později pokřtil i ve skutečnosti,“ přiznal deníku Aha! Jan Hřebejk.

„Prostředí Břevnovského kláštera máme rádi. Když jednou přišla manželka Lenka s Jonášem do kláštera, malý začal plakat. A tak ho v sakristii nakojila. Málokdo měl asi to štěstí, že byl kojený v sakristii Břevnovského kláštera,“ nechal se slyšet režisér, jehož nový film Medvídek bude vlastně i rodinným filmem a dokumentem o jeho novorozeňátku. Do kin přijde již tento týden.

4.9.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.