Honza Vyčítal a Petr Novotný: Nenávist! Víme proč | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Honza Vyčítal a Petr Novotný: Nenávist! Víme proč

HOŠTICE – Nenávist až za hrob! Bavič Petr Novotný (60) a zpěvák a kreslíř Jan Vyčítal (65), kdysi velcí kamarádi z kapely Greenhorns (Zelenáči), si dnes nemohou přijít na jméno.


„Ani se nezdravíme. Nechci mít s Petrem už nikdy nic společného,“ řekl deníku Aha! Honza Vyčítal. Jiskry napětí mezi nimi létaly i na víkendovém festivalu Stodola Michala Tučného v Hošticích u Volyně. Vůbec spolu nepromluvili, vzájemně se vyhýbali a Novotný odjel hned po svém vystoupení, které nebylo kladně přijato.

Historie konfliktu sahá až do roku 1974, kdy oba působili ve skupině Greenhorns (Zelenáči). „Novotný nebyl nikdy členem kapely, jen uváděl naše koncerty. A celá kapela se pak jednou usnesla, že musí zaplatit pokutu, protože bez omluvy nepřijel na koncert v Brně a místo toho jel něco natáčet do Tábora. On ale zaplatit odmítl a s Michalem Tučným pak od nás odešli,“ vysvětluje Vyčítal začátek rozepře. A právě odchod Michala Tučného bere zpěvák jako zradu ze strany svého bývalého »spíkra«.

„Novotný tehdy bydlel spolu s Tučným a jeho budoucí ženou v jednom bytě. Měl tedy dost času na Michala tlačit a »zpracovat« ho k odchodu z naší kapely,“ tvrdí Vyčítal, který chování Novotného dokonce popisuje jako pokus o puč. „Chtěl se stát šéfem kapely, to se mu ale nepovedlo. I Fešáci mu dali časem najevo, co si o tom myslí,“ říká Vyčítal.

A co na jeho obvinění říká Petr Novotný? Nic z toho prý není pravda! „Na nepříjemné věci zapomínám a nijak se s Honzou nevyhledáváme.
Ano, opravdu jsem kdysi odmítl zaplatit pokutu – byla totiž nespravedlivá. Šéfem u Zelenáčů jsem být nechtěl, to bych musel být blázen,“ odmítá veškerá obvinění Novotný.


Autor: (daz)
Foto Aha! – Alexandr Malachovský, Marek Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.