Nová Diana? Kate Middleton! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nová Diana? Kate Middleton!

Krásná a elegantní Diana.
Krásná a elegantní Diana. (: profimedia.cz, archiv)

Už delší dobu se objevují spekulace o svatbě možného následníka trůnu prince Wiliama (25) s jeho staronovou přítelkyní Kate Middleton (25). Britové vnímají tuto pohlednou brunetku už teď jako budoucí princeznu. Mají prostě jasno, Kate je »nová Diana«. Je Kate skutečně podobná Williamově matce Dianě, princezně z Walesu? Co mají společného a co rozdílného?

V ČEM JSOU ROZDÍLNÉ

  • Povahové rysy
    Diana byla zpočátku ztělesněním nejistoty. Proslula rudými tvářemi pokaždé, když na ni někdo promluvil.
    Z Kate Middleton vyzařuje sebevědomí, někdy působí dokonce nadřazeně. Její tvář se s výjimkou mírného úsměvu nepohne. Možná právě to jí pomáhá zvládat dotěrné fotografy.
  • Vzdělání
    Diana ukončila střední školu s trojkami. Vynikala v podstatě jen ve sportu, ať už to bylo mnohokrát vyzdvihované plavání či tanec. Vyrůstala v rodině, kde se od ženy neočekávalo nic víc, než se dobře vdát.
    Kate je absolventkou oboru historie umění na jedné z nejprestižnějších univerzit, skotské St. Andrews. Právě tady se Kate s Williamem seznámila. Zhroutil se tak sen stovkám ambiciózních matek, které chtěly své dcery dostat blíže k trůnu. Kate patřila ve třídě k premiantkám a netají, že její magisterský titul je jen začátek jejího studia.
  • Rodinné zázemí
    Diana pocházela ze šlechtické rodiny, vztah jejich rodičů se však rozpadl, ještě když byla budoucí Di malé dítě. Po odchodu matky byla vychovávaná v nové rodině svého otce, kde se necítila moc dobře.
    Kate pochází z rodiny bývalého pilota a bývalé letušky, kteří se k milionům propracovali vlastními schopnostmi. Založili si dovážkový obchod. Její rozsáhlá rodina drží až nebývale při sobě. Kate má velmi silnou oporu v otci i v matce.
  • Partnerský vztah
    I vztah Williama a Kate se v mnohém liší od jeho rodičů. Po tříměsíční pauze, která překvapila královský rod i veřejnost, se dali opět dohromady. William své »princezně« údajně volá třikrát denně. A projevuje jí náklonnost i na veřejnosti. Fotografové pár nejednou zastihli ve »žhavém« objetí.
    U Diany a Charlese to bylo jiné. Když se Diana novinářům před svatbou chlubila zásnubním prstenem, stál Charles nezúčastněně opodál a na otázku, jestli Dianu miluje, odpověděl chladně: „Samozřejmě. Ať už milovat znamená cokoliv.“

V ČEM JSOU STEJNÉ

  • Nebývalá pozornost médií
    Stejně jako tehdy osmnáctiletá Diana i pětadvacetiletá Kate se stala velmi ostře sledovanou osobností. Paparazzi jí jsou v patách, její fotky se neustále objevují v tisku. Prostřednictvím právníka si už proto stěžovala na nesnesitelný tlak médií. Mimo jiné poté, kdy byly v jednom německém magazínu zveřejněny fotky, ze kterých šlo poznat umístění jejího bytu v Londýně. William se nechal slyšet, že uvažuje o podání tohoto případu k Evropskému soudu pro lidská práva, aby tak zajistil bezpečnost a soukromí pro Kate i pro sebe. Právě dotěrní fotografové se stali jedním z důvodů, neli přímou příčinou Dianiny tragické nehody.
  • Obliba u britské veřejnosti
    Půvabnou brunetku Kate si lidé velmi oblíbili. „Přichází s ní elegance i to, co královská rodina zoufale potřebuje – dotek normálního života po nepovedených sňatcích královských dětí,“ hlásají britské noviny.
    Diana veřejnost okouzlila svoji nevinností a skromností. Národ v ní viděl ideální matku a manželku pro následníka královského dvora. Její obrovská popularita se potvrdila i při rozchodu královského páru, tehdy se většina Britů přiklonila na její stranu.
  • Půvab a ženství
    Diana byla jednou z nejpůvabnějších žen, po její smrti se na královském dvoře nebylo dlouho nač koukat. Nově příchozí Camillu Parker za vzhlednou nemůže označit téměř nikdo. Naopak bývá připodobňována k muži s kobylím obličejem.Kate tak dozajista potěší nejedno oko vzhlížející ke královskému dvoru.
  • Chudá dívka a bohatý princ
    Kate vede poměrně obyčejný život. Bydlí v prostém domě v Londýně. Pracuje jako nákupčí pro řetězec obchodu s oblečením a do práce jezdí autobusem. Ani Diana si před svatbou nežila nad poměry. Byla zaměstnána v mateřské škole.
  • Módní ikona
    Diana neměla na začátku vztahu s Charlesem žádný styl. Nosila konzervativní volné sukně a neforemné blůzy s velkými vycpávkami. Pověst nejlépe oblékané ženy získala až několik let po svatbě.
    To Kate se stala módní ikonou téměř hned. Přispěl k tomu i fakt, že si kromě drahých značek typu Prada vybavuje šatník i populární a u mladých oblíbenou značkou Topshop. Vše, co si z tohoto obchodu oblékne, je druhý den vyprodáno.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.