Rosák skončil v ledovcové vodě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rosák skončil v ledovcové vodě!

K šedesátinám včera dostal Jan Rosák výlet na raftu a nakonec ho kamarádi hodili do řeky Möll, která teče přímo z ledovce.
K šedesátinám včera dostal Jan Rosák výlet na raftu a nakonec ho kamarádi hodili do řeky Möll, která teče přímo z ledovce. (pro Aha! – Petra Zápecová)

FLATTACH (Rakousko) – Nejen prezident Václav Klaus reprezentoval Českou republiku v Rakousku. Členové populární Amfory se vypravili do rakouského horského střediska Flattach ležícího v oblasti Korutany. A moderátor Jan Rosák tam včera oslavil šedesátiny!


Oslava 60. narozenin

Od Amfory dostal jako jeden z dárků výlet na raftu. Kliknutím zvětšete„Plavbu si Honza pořádně užíval, a aby byl dlouho fit, hodili jsme jej do ledovcové vody, tedy do řeky Möll, která teče přímo z ledovce,“ prozradil exkluzivně deníku Aha! prezident Amfory Petr Salava (52).

„Výlet do Korutan je fantastický relax. Poprvé jsme hráli tenisový turnaj v nadmořské výšce 1100 metrů nad mořem,“ pochlubil se nám Salava. Kliknutím zvětšeteNa dvorcích, chvílemi zkrápěných přívalovým deštěm, hráli všichni jako o život. Trička tak několikrát propotil nejen Jan Rosák, ale i Kliknutím zvětšeteJosef Laufer, Zdenek Merta, Karel Štědrý, Josef Dvořák, Karel Šíp, Lešek Semelka, Karel Bláha, Václav Vydra, Miroslav Paleček, Josef Alois Náhlovský či olympijský vítěz Aleš Valenta.

Nejlepším hráčem tenisového turnaje »CK PK Open 2007« byl nakonec vyhlášen Josef Alois Náhlovský, protože mu to prý nejvíc slušelo… Nezůstalo ale jen u tenisu. Nadšení sportovci z Amfory vyzkoušeli i rafty na řece Möll, horská kola při jízdě z města Winklern vzdáleného pětadvacet kilometrů a nakoukli i na vyhlášený ledovec Mölltal.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete„Honza Rosák nás pěkně doběhl, říkal nám, že vzhledem k jeho šedesátinám poručí každému dobrou lahvinku. Nakonec nás ale odbyl miniaturkami, lakomec jeden,“ žaloval na oslavence Lešek Semelka. Amfora to večer po turnaji pěkně rozjela při posezení v selském statku Hatzhof. „Tam se největší pozornosti těšil místní multiinstrumentální umělec Alpenfranz, který hrál na harmoniku, bicí a klávesy a zároveň jódloval, což zvedlo ze židlí Náhlovského se Šípem, kteří se pěkně odvázali a sklidili veliký potlesk,“ dodal Petr Salava.

Kliknutím zvětšeteVáclava Vydru zajímaly pochopitelně stáje, a věnoval tak koním více pozornosti než spoustě lahůdek, které byly pro Amforu nachystány. Kliknutím zvětšeteČlenové výpravy byli tentokrát pod drobnohledem, neboť mimořádně vyjela na výlet i řada partnerek: Jiřina Rosáková, Iva Šípová, Jarmila Dvořáková, Jana Boušková a další, které si pěkně popovídaly, ale i zasportovaly.

Kliknutím zvětšeteAmfora přijede z Rakouska zítra, ale už 21. září se tam vrátí. „To pojede do rakouského hlavního města na pozvání vídeňského starosty Häupela populárním pendolinem. Čeká nás fotbalový zápas, přijetí na radnici i setkání s velvyslancem Janem Koukalem i s řadou krajanských spolků,“ dodal Petr Salava.


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.