Jiří Krampol: Jiří Suchý je podrazák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jiří Krampol: Jiří Suchý je podrazák!

Herec a bavič Jiří Krampol se zastává Josefa Dvořáka a naopak se zlobí na Jiřího Suchého.
Herec a bavič Jiří Krampol se zastává Josefa Dvořáka a naopak se zlobí na Jiřího Suchého.

PRAHA – Herec Jiří Krampol (69), který dlouhá léta působil v Divadle Semafor Jiřího Suchého (75), teď nemůže jeho zakladateli přijít na jméno! Zlobí se kvůli Suchého obviněním na adresu Josefa Dvořáka (65), který měl podle některých zdrojů donášet na kolegy komunistické Státní bezpečnosti (StB).


PRAHA – Herec Jiří Krampol (69), který dlouhá léta působil v Divadle Semafor Jiřího Suchého (75), teď nemůže jeho zakladateli přijít na jméno! Zlobí se kvůli Suchého obviněním na adresu Josefa Dvořáka (65), který měl podle některých zdrojů donášet na kolegy komunistické Státní bezpečnosti (StB). „Jako umělce si ho vážím, lidsky u mě ale klesl. To, co řekl o Pepovi Dvořákovi, je sviňárna. Jsou to kecy,“ svěřil se deníku Aha! Krampol.

„Každý, kdo zná Pepu Dvořáka, ví, že by donášení nebyl schopný. Na to prostě nemá povahu. A když o něm Suchý prohlašuje, že je to jednodušší chlapec, tak už to uráží i mě. Pepa je vzdělaný a velmi chytrý člověk a takové zaříznutí si od Suchého nezaslouží. Že Pepa vůči němu neoplývá sympatiemi, je logické, to i my ostatní, které v roce 1990 vyhodil z divadla na dlažbu, jako by mu patřilo,“ vysvětluje Krampol a dodává, že obviňování ze spolupráce s StB mu připadá směšné.

„Každý, kdo zažil tu dobu, ví, že dostali všechny, které chtěli. Ale dělat z těch lidí hned práskače, když v tom byli někteří úplně nevinně, to je ubohost. Celkově to byla divná doba. Například kritik Rejžek se v novinách otíral o Pavla Bobka za to, že si dovoluje zpívat anglicky. Teď je z něj mravokárce,“ svěřuje se Krampol.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteDvořák včera vydal na svých internetových stránkách prohlášení, ve kterém zaznívá, že „je pravda, že jsem se s lidmi z StB, z jejich iniciativy, třikrát nebo čtyřikrát sešel. Vždy se tak stalo na neutrální půdě v nějaké restauraci či kavárně. Během schůzek mi byla nabídnuta spolupráce, kterou jsem však striktně odmítl. Nikdy jsem nic nepodepsal. Nikdy jsem nikoho neudal. Mám čisté svědomí,“ brání se Josef Dvořák.


Autor: DAVID ZÁPAL
Foto Aha! – Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.