Velký blondýn Pierre Richard: Bujará pitka v Praze! - Pro 200 lidí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Velký blondýn Pierre Richard: Bujará pitka v Praze! - Pro 200 lidí...

Pierre Richard si filmové zázemí pochvaluje, dostal kromě pokoje v hotelu Four Seasons i prostorný karavan.
Pierre Richard si filmové zázemí pochvaluje, dostal kromě pokoje v hotelu Four Seasons i prostorný karavan.

PRAHA – Známý francouzský »popleta« Pierre Richard (73), hrdina řady slavných komedií (např. Velký blondýn s černou botou, nebo Jsem nesmělý, ale léčím se) slavil o víkendu v Praze narozeniny!


„Pozval celý štáb, což čítalo asi dvě stě hostů, a zábava se táhla až do rána,“ svěřil se nám číšník z restaurace, kde herec slavil.

Pierre Richard dostal spoustu dárků, kromě vybraných lahví kvalitního alkoholu mu radost udělala i nová kniha fotografa Jana Saudka. Pierre Richard právě v Česku točí film Faubourg 36 ve francouzské koprodukci s českou Blue Screen Productions.

Pierre Richard: Teď jsem dirigent!

PRAHA – Slavný francouzský herec Pierre Richard (73), kterého si mnozí pamatují jako Velkého blondýna s černou botou, opět natáčí! A dokonce si za své dočasné působiště vybral Prahu, kde vzniká nový film o kamarádech toužících po vlastním divadle. Mimo natáčení se ale Richard stihl na své oslavě narozenin seznámit i s českým pivem!

V půli natáčení, které se z převážné většiny odehrává v Praze, Richard oslavil své třiasedmdesáté narozeniny a nezapomněl ani na štáb. Dvě stovky lidí totiž pozval do restaurace na Starém Městě, aby jim poděkoval za zázemí, kterého se mu v Praze dostalo. „Mám tu báječný hotel i skvělé zázemí ve štábu a přátele kolem sebe. Jsem šťastný,“ tvrdil na oslavě Richard ve svém přípitku.

Slavný herec sice nyní z Čech odjíždí, ale během několika týdnů se má vracet zpět, aby film dotočil. V Praze jej totiž ve snímku, který má rozpočet 750 milionů korun, čeká ještě zbytek z osmdesáti natáčecích dní. A zbylý týden se bude točit přímo v Paříži, neboť příběh je z Francie třicátých let minulého století.

Kliknutím zvětšeteRichard, který hraje ve filmu Faubourg 36 hlavní roli dirigenta, jenž chce společně s přáteli koupit malé divadélko, se obklopil skvělým štábem. Za kamerou totiž stojí dvorní kameraman Clinta Eastwooda Tom Stern a režie se ujal oscarový Christophe Barratier, známý třeba díky režii Slavíků v kleci. Film vzniká v česko-francouzské koprodukci a za českou stranu se natáčení účastní firma Blue Screen Production.


Autor: VOJTĚCH KRISTEN
Foto Aha! – Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.