Dalibor Gondík: Mám rád obrácený svět | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dalibor Gondík: Mám rád obrácený svět

Dalibora Gondíka nejvíce upoutaly nástěnné hodiny, které ukazují čas zrcadlově.
Dalibora Gondíka nejvíce upoutaly nástěnné hodiny, které ukazují čas zrcadlově.

PRAHA – Herec a moderátor Dalibor Gondík (37) je stejně jako jeho sestra Adéla (34) levoruký. Bere to jako přednost a s oblibou nakupuje předměty pro leváky.


Proto nemohl chybět při oslavě svátku levoruček, který se konal v jediné specializované prodejně pro leváky v republice, sídlící v pražské Křižíkově ulici. Tam ho doslova uchvátily nástěnné hodiny. „Beru to jako obrovskou recesi,“ reagoval se smíchem Gondík na hodiny, které ukazují čas zrcadlově.

Mezi nakupujícími se objevila také herečka Petra Špindlerová (35), která se všem přítomným pochlubila tetováním. Jako malou se ji rodiče snažili předělat na praváka a babička ji častovala nehezkou přezdívkou krchňák. A levorukost jí způsobuje problémy i v dospělosti. „Třeba při řízení auta řadicí páka vážně levákům nevyhovuje. Ještě ke všemu si pletu strany, takže při řízení zažívám docela perné chvilky.“

Mezi kuriozity by ovšem zařadila své historky z pobytu v Indii. „Asi každý ví, že Indové berou levou ruku jako nečistou, protože ji používají místo toaletního papíru. A tak se levou rukou nesmí jíst, je opovrženíhodné, pokud jinému člověku něco podáte právě levou rukou. Kliknutím zvětšetePřipadala jsem si tam jako v pasti,“ přiznává Petra s tím, že se musela neustále hlídat a přendávat věci z levé ruky do pravé. Kliknutím zvětšeteModerátorka Martina Kociánová sice píše pravou rukou, ale její partner je levák, proto se na svátek levorukých v prodejně také objevila a společně s Petrou Špindlerovou nakupovala různé vychytávky.


Autor: ADÉLA JANDOVÁ
Foto Aha! – Marek Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.