Karel Štědrý (70): Boj s rakovinou a do toho vážná operace | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Karel Štědrý (70): Boj s rakovinou a do toho vážná operace

Karel Štědrý
Karel Štědrý (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Zpěvák Karel Štědrý (70) je po další náročné operaci! Legendární hvězda šedesátých let, která před časem prodělala úspěšný boj s rakovinou tlustého střeva, opět zápasí s vážnou nemocí – před pár dny mu museli operovat prostatu!

„Ano, měl jsem problémy, byl jsem na operaci,“ potvrdil deníku Aha! Štědrý s tím, že právě to byl důvod, proč neodletěl s fotbalovým týmem celebrit Amfora na plánovanou týdenní dovolenou do Řecka.

Prostatické potíže jsou u mužů středního a vyššího věku poměrně časté. Obvykle se jedná o nezhoubné zbytnění tkáně prostaty, které se projeví obtížemi při močení. Prostata obepíná močovou trubici a pokud její elastická tkáň zbytní, močovou trubici přiškrcuje. Může se však jednat i o zhoubný nádor prostaty. Nezhoubné zbytnění se v časnějších stádiích snaží lékaři léčit pomocí léků, teprve v pozdějších stádiích volí cestu operativní, tedy odstranění prostaty. V případě zhoubného nádoru se snaží operovat co nejdříve, samotná operace může muži s lokalizovaným nádorem prostaty zachránit život. Chirurgický výkon má jako každá operace svá pooperační rizika a při odstranění prostaty se vyskytují i pozdější komplikace, jako je inkontinence, tedy problémy s udržením moči, v sexuálním životě potíže se ztopořením penisu a udržením erekce, či zúžení močové trubice a následné problémy s močením. „Nezlobte se, ale nechci se o svých nemocech bavit,“ dodal Karel Štědrý.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.