Štěpánková na pohřbu Vránové (†78): KOLAPS! Musela rychle pryč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Štěpánková na pohřbu Vránové (†78): KOLAPS! Musela rychle pryč!

Štěpánkové se udělalo na pohřbu zle.
Štěpánkové se udělalo na pohřbu zle. (Foto ara)

Nemohla to vydýchat! S Gabrielou Vránovou (†78) alias Aničkou Čihákovou z Chalupářů, která minulý víkend podlehla selhání ledvin, se přišla do vinohradského divadla rozloučit také její kolegyně Jana Štěpánková (83). Když ale stála čestnou stráž u rakve, zamotala se jí hlava. Proto se nechala vystřídat.

„Potřebovala jsem na vzduch,“ řekla deníku Aha! herečka a zapálila si cigaretu. Do divadla se už ale nevrátila. Štěpánková si sbalila tašku a odešla pěšky na trh na náměstí I. P. Pavlova. Přesouvala se pomalu a vratkým krokem. Na tržišti ale rázem ožila! „Dívám se, co máte pěkného,“ řekla trhovci se sazenicemi. Když si herečka nakoupila, odešla na tramvaj, kterou odjela domů na Vinohrady, kde bydlí.

Přišly o práci

Vránová a Štěpánková přišly v roce 2016 v jeden okamžik v Divadle na Vinohradech o práci, když vedení rozhodlo o derniéře inscenace To byla moje písnička! „Slibovali nám, že pro nás vymyslí něco nového, ale už se to nestalo,“ posteskly si tehdy obě dámy.

Dagmar Havlová: Na pohřeb se psem

Čestnou stráž u rakve Vránové stála hned na začátku posledního rozloučení také její kolegyně z vinohradského divadla Dagmar Havlová (65). Herečka přijela do své domovské scény jen na krátkou chvíli, jelikož ji čekalo několik pracovních jednání. Měla s sebou také svého psa – boxerku Grace. Tu v době, kdy stála čestnou stráž, hlídali v zákulisí kolegové bývalé první dámy.

Zlata Adamovská: Byla jsem tvou žačkou

„Před čtyřiačtyřiceti lety jsme byli tví první žáci na konzervatoři. Měli jsme velikou radost, že jsme dostali tak mladou, krásnou a milou učitelku, bylo ti tehdy něco přes třicet. Ovšem nikdy jsi nám nic nadala zadarmo, byla jsi náročná na sebe i druhé. V průběhu let se pak ze vztahu žák a kantor stalo přátelství.“

Místo syna se loučila Postlerová

Syn zesnulé herečky, režisér Ondřej Kepka (48), sice napsal smuteční řeč, ale neměl sílu ji přečíst. Proto poprosil Simonu Postlerovou (53), aby to udělala za něho. „To, když jednou na chalupě nebylo vůbec nic, jen brambory a k tomu brambory, ona to uvařila a řekla – to jsou brambory podle Gábi,“ zavzpomínal Ondřej v textu čteném Simonou. „Někdy nerozuměla světu kolem sebe a svět nerozuměl jí.

Ale na druhou stranu rozdávala spoustu lásky. Milovala svou rodinu, především brášku Stanislava, sestru Miriam, neteře a synovce. Divadlo milovala, ale vždycky vyhrávala rodina. Když jsme se viděli naposledy, tak řekla, že nás zve na večeři. Vytáhla kreditku se slovy, že až odejdeme z nemocnice, tak ať si něco dáme!“

Švagr místo sebe poslal rodinu

Hereččin švagr Jaroslav Kepka (82), známý např. z pohádky Rumplcimprcampr, se nemohl zúčastnit ani rozlučky ve vinohradském divadle, ani mše v kostele sv. Ludmily na náměstí Míru. „Jsem bohužel nemocný, už půl roku upoután na lůžko,“ řekl deníku Aha! herec. Vyslal místo sebe manželku Evu a syna.

 Pohřeb Gabriely Vránové  (†78) : Takhle se s Aničkou z Chalupářů loučili v divadle! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
jasnovidec01
23. 6. 2018 • 10:23

Měla s sebou také svého psa – boxerku Grace. Tu v době, kdy stála čestnou stráž, hlídali v zákulisí kolegové bývalé první dámy !!!!to si dělá p.r.d.e.l.s čoklem na pohřeb???komediantka zasraná,měly jí vyhodit.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.