Srdcervoucí zpověď moderátora Juchelky (42): O nemoci a umírání malého syna (†10) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Srdcervoucí zpověď moderátora Juchelky (42): O nemoci a umírání malého syna (†10)

Aleš Juchelka promluvil o nemoci syna Olivera (†10).
Aleš Juchelka promluvil o nemoci syna Olivera (†10). (Foto: ČTK, reprofoto ČT)

Obrovská rána zůstala v srdci bývalého moderátora Aleše Juchelky po smrti jeho nejmladšího dítěte. Když byly Oliverovi 4 roky, ukázalo se, že trpí vzácnou nevyléčitelnou nemocí.

V době, kdy došlo na děsivou diagnózu, měl Aleš Juchelka děti tři, Oliver by nejmladší. „Začal být strašně hyperaktivní. Přestal spát. Bylo to strašně těžké období. Ale pořád to byl radostný a šikovný kluk, který se učil nové věci,“ popsal Juchelka s tím, že pak jim volali z fakultní nemocnice v Ostravě a oznámili jim, že Oliver má mukopolysacharidózu typu III. a poslali je na schůzku do jedné z pražských nemocnic.

„Tam nám uřekli, že Oliver přestane chodit, mluvit a že zemře… A poslali nás zase domů. Dva roky jsme nebyli schopní o tom mluvit,“ svěřil bývalý moderátor. Hodně těžké bylo oznámit tuto informaci ostatním dětem. „Říkal jsem jim s Terezkou, že Oliver pravděpodobně za několik let zemře, že nevíme, kdy to bude, ale ta jeho nemoc je strašně vážná. A že chceme, aby to věděli, a pokud budou mít jakékoliv otázky, ať se nás zeptají,“ popsal Juchelka v pořadu 13. Komnata.

Oliver zemřel v deseti letech, kdy už ho nemoc plně připoutala na lůžko a odkázala ho na 24hodinovou pomoc. Naposledy vydechl doma. „Když mi Terezka přišla oznámit, že už se to stalo, řekla jen jedno slovo: Už…“ popsal se slzami v očích.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.