Adam (†14) zemřel při hodině tělocviku: Lékaři řekli, kde je podle nich chyba! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Adam (†14) zemřel při hodině tělocviku: Lékaři řekli, kde je podle nich chyba!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (MČ Praha 8)

V úterý kolem jedenácté hodiny se na Slovensku stala obrovská tragédie. Žák, který mimo jiné školu reprezentoval na vědomostních olympiádách, po běhu během tělocviku nečekaně odpadl a už se neprobral. Lékaři se jednoznačně shodli na drsném verdiktu.

Zkušená slovenská pediatrička poskytla serveru cas.sk její odborné názory na vzniklou situaci. Dle ní děti v čase události neměly vůbec běhat. V takovém vedru, které ten den zrovna bylo, to absolutně nedoporučují. Zlomení rodiče přes vedení školy vzkázali, že prožívají obrovský zármutek a v tomto rozpoložení nejsou schopni přijmout více než upřímnou soustrast. „Policie přijala trestní oznámení a podle výsledků pitvy rozhodne o dalším postupu,“ informovala košická krajská policejní mluvčí Lenka Ivanová.

Ředitel pochybil?!

Hodinu tělocviku, při které Adam zemřel, vedl ředitel školy. Sportovní lékař Pavel Malovič ho za jeho volbu dopolední aktivity, kterou děti vykonávaly, kritizuje. „Mezi 11. - 15. hodinou děti nemají ve škole co běhat. Ani při tělesné výchově,“ řekl. „Takovéto pohybové aktivity během hodiny tělesné výchovy je třeba zvážit. Rozhodně ve vedrech neběhat přes oběd!“ odpověděla pediatrička Beáta Nemčoková na otázku redakce, zda je podle ní vhodné, aby žáci během veder běhali těšně před polednem, kdy se teploty vyšplhaly až k 30 stupňům.  

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.