Pavel Landovský (70): Mrtvice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pavel Landovský (70): Mrtvice!

PRAHA – Herec Pavel Landovský (70) je vážně nemocný! Těžká cukrovka není jediná nemoc, která ho trápí, před nedávnem totiž prodělal mrtvici! A dnes může být rád, že je ještě mezi živými.


Tvrdohlavý starý pán se totiž odmítl svěřit do rukou lékaře a léčí se sám doma.

Herce, který se naposledy objevil ve Svěrákově filmu Vratné lahve, momentálně při chůzi podpírá hůlka a má problémy s pamětí. Sám si naordinoval domácí léčbu. „Asi jsem měl mrtvici, už je to tři týdny…“ svěřil se v jednom rozhovoru Landovský. Na otázku deníku Aha!, zda-li už je jeho zdravotní stav lepší a poctil svou návštěvou lékaře, odpověděl rozmrzelým hlasem. „Co je vám do toho, starejte se o svou mrtvici! Své soukromé věci vůbec nebudu řešit. Sbohem!“ práskl telefonem Landovský, který po mrtvici rozhodně netrpí poruchou mluvy. Chrlil totiž ze sebe jedno slovo za druhým, a dokonce měl i sílu na křik. Rozhodně však nevyvrátil, že by prodělal mozkovou příhodu. Landovský si možná neuvědomuje, že by měl zůstat v klidu a nerozčilovat se. Při příštím cévním onemocnění, při kterém jsou postiženy tepny zajišťující výživu mozku, by už to totiž nemuselo dopadnout tak dobře. Lehká mozková mrtvice se samozřejmě může opakovat a herec by také mohl skončit v nemocnici!


Autor: (kre)
Foto Aha! – Alexandr Malachovský

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.