Petr Nárožný (80): SMÍŘIL SE S KONCEM | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Petr Nárožný (80): SMÍŘIL SE S KONCEM

Podle slov herce se už před filmovou kameru nedostane.
Podle slov herce se už před filmovou kameru nedostane. (Ladislav Křivan)

Jeden z nejpopulárnějších českých herců Petr Nárožný letos v dubnu oslavil 80. narozeniny. Dárku v podobě nějaké parádní filmové role se ale bohužel hned tak nedočká. „Dneska už točí jenom mladí, já už jsem skončil...“ posteskl si deníku Aha! herec.

Hvězda komedií Jáchyme, hoď ho do stroje!, Což takhle dát si špenát, Ten svetr si nesvlíkej a mnoha dalších nemá na stará kolena do čeho píchnout. „Smířil jsem se s tím, že už si v životě nezahraju. Nikdo mě nechce,“ povzdechl si Nárožný s hořkostí v hlase. „Teď si ještě týden zahraju divadlo a tím to končí. Co bych taky filmoval? Co bych hrál? Dneska už točí jenom mladí... Já už jsem skončil! A taky nevím, co bych dneska hrál,“ ulevil si.

Z nedostatku příležitostí se proto v úterý zhostil alespoň role kmotra již druhého boxu nahrávek Orchestru Karla Vlacha (†74), tentokrát z let 1951 až 1957. Když se v Paláci Lucerna dostal ke slovu, předvedl přímo mistrovský herecký výkon! Všichni tleskali. A když už měli pocit, že se svým proslovem končí, Nárožný to rozjel zase naplno. Křest se tak proměnil v show jednoho herce a ovace nebraly konce. „Nemám se kde vyřádit, tak promiňte, že to bylo tak dlouhé...“ omlouval se Nárožný a potlesk se znásobil.

Na herci bylo jasně znát, že bez rolí strádá, že by ještě rád zazářil na stříbrném plátně. Na otázku, jaká ho teď čeká práce, ale odpověděl lakonicky: „Já nemám práci! Nikdo mě nechce, protože nejsem mladý.“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.