Rodinné prokletí Pavla Nováka (†64): JEHO SYN ZDĚDIL STEJNOU RAKOVINU?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rodinné prokletí Pavla Nováka (†64): JEHO SYN ZDĚDIL STEJNOU RAKOVINU?!

Pavel Novák ml. jezdí po republice s tátovými hity.
Pavel Novák ml. jezdí po republice s tátovými hity. (Foto pro Aha: P. Novák, ara)

Říká se tomu rodinné prokletí. Zpěvák Pavel Novák (†64) podlehl v roce 2009 rakovině prostaty. Uplynulo devět let a zákeřné nemoci se přibližuje jeho syn Pavel Novák ml. (54), který jezdí s tátovými hity Nádherná láska, Pihovatá dívka či Malinká po celé republice. „Právě jsem absolvoval biopsii prostaty a ještě se třesu hrůzou!“ řekl Aha! syn pěvecké legendy.

Pavel začal pravidelně navštěvovat Fakultní nemocnici v Olomouci už rok poté, co jeho otec zemřel. Bylo mu totiž po operaci otce sděleno, že je u této nemoci velká pravděpodobnost dědičnosti. „Takže jsem absolvoval vyšetření karcinomu prostaty, později i ultrazvukové a potom i přes konečník,“ vzpomíná zpěvák s tím, že hodnoty PSA (prostatického specifického antigenu) se pohybovaly vždy jen někde kolem 1,2 až 1,6. „Byly jen mírně zvýšené a nebylo třeba žádných dalších kroků,“ svěřuje Pavel. Potom si dal s vyšetřeními dva roky pauzu. Když ale oslavil 54. narozeniny, začal mít divné pocity...

„Uvědomil jsem si, že přesně v tomhle věku přišli na rakovinu prostaty tátovi! Měl jsem to pořád někde v hlavě, ale snažil jsem se to potlačovat. Začátkem května jsem se ale odhodlal opět k odběru PSA a za týden jsem se dozvěděl, že se mi hodnoty zvedly v podstatě víc než dvojnásobně!“ popisuje Novák rozechvěle. Část lékařů okamžitě navrhovala biopsii prostaty, primář Študent, který operoval i Pavlova otce, navrhl udělat odběr ještě za dva týdny. „Kdyby hodnoty začaly padat, tak bychom byli spokojeni. Ony ale za těch čtrnáct dnů poskočily ještě výš! Biopsie byla nevyhnutelná a musela se udělat okamžitě,“ říká zpěvák.

Biopsii prostaty absolvoval minulé úterý a teď se třese, jak bude znít verdikt. „Je to těžké, nemyslet na toho strašáka. Snažím se být pozitivní a stále koncertuji. Co bude potom, to ví jen Pán Bůh,“ dodává Pavel odevzdaně.



Přečtěte si
Květoslava Velanova
7. 9. 2022 • 05:47

Nepřejí nikomu takovou zlou nemoc, ale geny jsou geny. Zpravidla se dědí.

cukrenka
4. 6. 2018 • 12:45

Oni do Prahy nechtěli, což také svědčí o jejich povaze a i jejich malé touze po karieře. Zřejmý opak pak některých jejich kolegů / asi není třeba jmenovat ty, kteří žijí pro svou slávu a metály/

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.