Smradlavý pasažér: Cestující zvraceli a omdlévali! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Smradlavý pasažér: Cestující zvraceli a omdlévali!

Obrázek pořízený jedním z cestujících ukazuje, jak zdravotní personál doprovází muže z letadla do autobusu.
Obrázek pořízený jedním z cestujících ukazuje, jak zdravotní personál doprovází muže z letadla do autobusu. (Foto: CEN)

Nizozemskou aerolinku Transavia doslova přitahují nepříjemnosti s pasažéry. Velmi nepříjemný zážitek postihl posádku a cestují v letadle ze španělského ostrova Gran Canaria do Amsterdamu. Jeden z cestujících páchl natolik, že se ostatním dělalo nevolno a někteří dokonce kvůli silnému zápachu zvraceli.  Boeing 737 nakonec musel neplánovaně přistát.

Letadlo krátce po 19. hodině místního času odstartovalo z letiště v Las Palmas na ostrově Gran Canaria. Netrvalo dlouho, a objevil se první problém. Jeden z pasažérů totiž nesnesitelně páchl. "Byl jsem poslední, kdo nastoupil do letadla. Ten muž šel přede mnou. Šíleně páchl. Jakmile se objevil v uličce, lidé začali hledat v taškách kapesníky, které si dávali před ústa," popsal pro list De Telegraaf šílený let cestující Piet Van Haut.

I přesto, že cestujícího umístili do poslední řady, zápach se letadlem šířil dál. "Pasažéři z posledních šesti řad utekli dopředu. Posádka vzadu stříkala voňavku, aby ten smrad přebili, nic ale nepomohlo," popsal Piet van Hau pro server Mirror.

„Bylo to naprosto neúnosné. Páchl, jako by se už několik týdnů nemyl,“ sdělil pro server Mirror otřesený Belgičan Piet van Hau. Zápach byl natolik silný, že se některým pasažérům začalo dělat silně nevolno. "Někteří omdleli nebo zvraceli," popsal Piet  Van Haut. Posádka kvůli tomu nemohla servírovat jídlo a pití. Během letu pak personál odvedl pasažéra do karantény na toaletu.

Obrázek pořízený jedním z cestujících ukazuje, jak zdravotní personál doprovází muže z letadla do autobusu.

Vzhledem k nepříjemné situaci se po skoro dvou hodinách letu kapitán rozhodl pro neplánové přistání. "Řekl nám přes interkom: ´Dámy a pánové, určitě jste si všimli, že s jedním z cestujících je něco špatně. Vzhledem k ochraně osobních údajů nemohu více zacházet do detailů´," vzpomíná Piet van Hau pro server Mirror. Letadlo přistálo ve městě Faro na jihu Portugalska. O problémového cestujícího se postarala policie, která muže z letadla vyvedla. Z důvodu zbavení zápachu v letadle muselo stroj opustit i několik cestujících. Do Amsterdamu se pasažéři dostali s dvouhodinovým zpožděním.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.