Herečka Cibulková (42): Smrt měla ve smlouvě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Herečka Cibulková (42): Smrt měla ve smlouvě!

Dnes večer přijde díl, kde představitelka Andrey zemře.
Dnes večer přijde díl, kde představitelka Andrey zemře. (Foto TV Nova)

Čekání na smrt, která může přijít kdykoliv. To prožívala od nástupu do Ordinace v růžové zahradě 2 Klára Cibulková (42). To, že má její postava lékařky Andrey Hanákové nevyléčitelnou smrtelnou nemoc, jí řekli hned při podepsání smlouvy. Musela o tom ale mlčet!

„Nemoc, spinocerebelární ataxii, jsem měla předepsanou od začátku, takže jsem od první chvíle počítala s tím, že konec může kdykoliv přijít a scenáristé té nemoci mohou využít. Ale tenhle odchod mě překvapil,“ přiznala představitelka lékařky Andrey Hanákové, která v dnešním díle seriálu skutečně zemře. Nebude to ovšem na následky nevyléčitelné nemoci, ale po střelbě z pistole.

„Na druhou stranu rozumím tomu, jak to scenáristé a dramaturgové mysleli. Andrea byla za hrdinku. To, že neodchází jako troska někde v ústavu, dává smysl,“ podotkla herečka. „Studovala jsem následky téhle nemoci, není to hezké. Vlastně děkuju za to, že jsem mohla odejít středem a hrdinsky!“ kvitovala s povděkem.

V Ordinaci si prošla hodně náročnými scénami. „Střílečka, která vedla ke smrti Andrey, byla hodně zajímavá. A také se mi vybavuje pád z balkonu před dvěma roky. Jednou jsem dokonce utíkala z hrobu, když mě kolega Pavel Soukup chtěl zakopat. A výbuch varny na začátku letošního roku byl velký,“ zavzpomínala Cibulková.

Co je spinocerebelární ataxie?

Je to vzácné dědičné neurodegenerativní onemocnění, na které zatím neexistuje stoprocentně účinná léčba. Mezi typické klinické příznaky patří především takzvaný mozečkový syndrom, který se projevuje pohyby silně podnapilého člověka, a postupné zhoršování zraku.

 Přestřelka v Ordinaci. Takhle zastřelí Hanákovou!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.