Střelba v ORDINACI: Krabička a drátky...Jak vybuchuje krev v hrudníku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Střelba v ORDINACI: Krabička a drátky...Jak vybuchuje krev v hrudníku

Bunda, kterou má na fotce, je erární. Měla ji na sobě jen na zkoušky.
Bunda, kterou má na fotce, je erární. Měla ji na sobě jen na zkoušky. (Foto TV Nova)

Za smrtí postavy Kláry Cibulkové (42) stojí hodiny titěrné práce! Aby záchranářku Andreu Hanákovou mohli postřelit, byl povolán tým na speciální efekty. Herečka na place připomínala chodící bombu.

„Aby bylo vidět, že mě postřelili, měla jsem takové destičky s výbušninou na břiše. Upozornili mě, že se nesmím chytat za břicho, abych si nezranila ruku. Mohla bych si způsobit velkou popáleninu,“ popsala deníku Aha! Cibulková, která vše měla schované pod mikinou, aby divák v televizi nic nepoznal. Tři kusy oblečení na tři pokusy a využily se všechny. Pod mikinou měla herečka jen růžové tričko.

„Na tělo jsme herečce připevnili pytlík s krví – se speciální pyrotechnickou kapslí, která se na určitý povel bezdrátově odpálí. Prostřelí látku a vystříkne krev po kulce. Je to obráceně – nestřílíme do ní, ale od ní ven. Musíme to udělat co nejbezpečněji kvůli herečce,“ vysvětlil deníku Aha! Miroslav Miclik z filmových speciálních efektů s tím, že v tomto případě se Cibulkové nic stát nemohlo.

„Je to tak ošetřené, že tahle situace nemůže nastat. Krev je filmová, chutná sladce po sirupu. Tento efekt patří k těm náročnějším, na škále od jedničky do desítky jsme na hranici sedm,“ dodal.

Zemře a bude se jí stýskat

Střelba v garážích se točila začátkem března a herečka přiznává, že se jí po seriálu občas zasteskne. „V Ordinaci je skvělá parta a po těch lidech, které jsem pět let vídala velmi často, se mi stýská. Ale už dlouho jsem věděla, že potřebuji změnu a hlavně zvolnit. Kvůli sobě i kvůli rodině,“ svěřila se Klára Cibulková, kterou diváci naposledy uvidí v zítřejší Ordinací, kdy její postava podlehne střelným zraněním.

 Přestřelka v dnešní Ordinaci. Takhle zastřelí Hanákovou!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.