Svatba Harryho a Meghan: Největší průšvihy novomanžela a další zajímavosti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Svatba Harryho a Meghan: Největší průšvihy novomanžela a další zajímavosti!

Harry s Meghan při jízdě kočárem žertoval, že prý je zralý na panáka
Harry s Meghan při jízdě kočárem žertoval, že prý je zralý na panáka (profimedia.cz)

Británie má za sebou událost roku, ne-li desetiletí. Princ Harry (33) se oženil s bývalou americkou herečkou Meghan Markle (36), z níž se tak stala vévodkyně ze Sussexu! Byla to včera na hradě Windsor pompézní show, na níž slzy štěstí tekly proudem.

Včera byl za dokonalého ženicha, princ Harry má ale za sebou pěkně divokou minulost, i když je mu teprve 33 let. Nevěsta Meghan by tak měla být klidná, o podobných průšvihářích platí, že se vybouří v mládí a jsou pak už jen pro rodinu…

1

Podváděl ve škole

Při studiích na prestižním Etonu byl prý tak slabým žákem, že mu při zkouškách museli pomáhat učitelé. Nezletilý se nebál ani pít a zkoušet marihuanu až pak tátovi Charlesovi došla trpělivost a na den ho poslal do odvykacího centra, aby se vzpamatoval.

2

Bitka s fotografem, 2004

Stejně jako ostatní slavné prince už »dožrala« neustálá přítomnost fotografů a při odchodu z nočního klubu došlo k potyčce. Harry dostal objektivem do hlavy, fotograf si zase rozsekl ret. Aby se jim vyhnul, příště se do klubu snažil dostat po požárním žebříku.

3

Špatný kostým, 2005

Dva týdny před Den památky obětí holocaustu se Harry rozhodl, že je dobrý nápad vzít si na večírek kostým vojáka s hákovým křížem na rukávu. Sice se omluvil, fotku už ale nikdo nesmaže.

4

Porušení předpisů, 2007

To by nebyl Harry, aby se nevzepřel pravidlům královské rodiny. Když randil s Chelsy Davy, líbali se několikrát na veřejnosti, což je považováno za velkou nestoudnost.

5

Opilý spadl při tanci do bazénu, 2011

V televizi se objevily záběry, jak Harry na večírku v Chorvatsku divoce tančí, neudrží rovnováhu a spadne do bazénu. Může se stát každému, ale ne všem to projde.

6

Nahý v Las Vegas, 2012

Tradiční „Co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas“ neplatí v případě slavných a Harry se o tom přesvědčil na vlastní holou kůži. Dal si partičku svlékacího biliáru, ovšem papparazzi nikdy nejsou daleko a tak fotky jeho holé zadnice brzy obletěly svět.

7

Šampaňské z protézy, 2013

Během cesty na Jižní pól se podle herce Dominica Westa princ pěkně odvázal. Kromě toho, že stavěl latríny, proslavil se také pořádně sprostými vtipy a popíjením šampaňské z protézy jiného dobrodruha.

Další královské a s plnou parádou…


Brácha to měl za půl miliardy!: Velká Británie, 2011

Jen 1900 hostů, ale miliony diváků u televize. Svatba Williama (35) a Kate (36) byla trhákem. Veselky v přepočtu za 584 milionů korun se zúčastnili třeba manželé Beckhamovi, miliardář Richard Branson nebo olympijský vítěz v plavání Ian Thorpe. Kate měla šaty od návrháře Alexandra McQueena, korunku od Cartiera, kterou jí půjčila sama královna a diamantové náušnice, které jí dali rodiče.

Do uniformy elitního jezdeckého regimentu Blues and Royals oděný ryšavý princ byl zpočátku viditelně nervózní a neustále se škrábal ve strništi. To ani na svůj velký den neshodil, poslední roky je totiž nedílnou součástí jeho image. Postupně se ale i on uklidnil, a když hodiny odbily 13.39 (našeho času) a Meghan mu řekla »ano«, s posvěcením arcibiskupa z Canterbury se z něj v přítomnosti 600 hostů v kapli sv. Jiří stal ženáč. Asi nejdojatější byla v té chvíli nevěstina máma Doria Ragland (61), která neskrývala slzy štěstí.

Bez svědkyně

Zatímco Harrymu šel za svědka jeho bratr, princ William (35), nevěsta svědkyni neměla – podle britských médií proto, že má hodně přátel a volbou jedné osoby nechtěla nikoho urazit. U královských svateb beztak nebývají svědkyně nevěsty zvykem. Družiček a družbů bylo naopak dost, konkrétně 10, a nechyběli mezi nimi ani dva ze tří potomků Williama a Kate (36), George (4) a Charlotte (3).

Meghan vs. Kate: Které to slušelo víc?

Když se před sedmi lety ženil William, staly se svatební šaty vévodkyně Kate od návrhářky Sarah Burton, pravé ruky módního génia Alexandera McQueena (†40), hitem a inspirací mezi nevěstami po celém světě. Tentýž efekt se dá očekávat i teď v případě Meghan. Ta oblékla šaty britské návrhářky Clare Waight Keller (47), jež se loni stala první ženou na postu umělecké ředitelky francouzské značky Givenchy. Hedvábné šaty s lodičkovým výstřihem působily klasicky, tříčtvrteční rukávy jim však dodaly nádech rafinované modernosti.

Doplnila je sukně s protaženou vlečkou splývající v měkkých křivkách díky spodničce z trojí vrstvy hedvábné organzy. Róbu doplnil závoj s květinovou kompozicí složenou z typických rostlin každé země britského Společenství. Odpověď na »zásadní« otázku, tedy zda to víc slušelo Kate 29. dubna 2011 nebo Meghan 19. května 2018, je na vás!

Philip dorazil! Naposledy...?

Spekulovalo, zda se sňatku zúčastní i Harryho děda princ Philip (96), který před šesti týdny podstoupil operaci kyčle. Nejenže v doprovodu královny Alžběty II. (92) dorazil, ale přišel po svých! Vozíčkem by se ostatně hrdý voják ani vézt nenechal. Dlužno však dodat, že působil dost chatrným dojmem a dost možná se jednalo o jeho poslední vystoupení na veřejnosti. Před časem se totiž stáhl z veřejného života, svatbu vnuka si však ujít nenechal. Pro úplnost, z úzké královské rodiny nechyběl ani princ Charles (69), který nevěstu dovedl k oltáři.

Táta nevěsty nedorazil, ale popřál: Moje holčička je nádherná!

Táta Meghan se obřadu nezúčastnil kvůli prodělané operaci srdce, a tak novomanželům alespoň poslal z USA zdravici. „Moje holčička vypadá krásně a šťastně, přál bych si tam být. Oběma vám přeju, ať vás provází láska a štěstí,“ vzkázal.

600 V.I.P. hostů na svatbě roku. Šťastnému páru tleskali sportovci, zpěváci i herci . A také dvě velmi známé tváře...Přišly Harryho bejvalky!  Co na to Meghan?

Veselku americké herečky Meghan Markle (36), která je od včerejška věvodkyní ze Sussexu, a korunního prince Harryho (33), zdobila přítomnost špiček světového sportu i šoubyznysu. A také obě princovy bejvalky!
Do kaple svatého Jiří hradu Windsor dorazilo sledovat slavnostní obřad 600 lidí, na večerní soukromější párty přišla pak už jen třetina z nich. A na rozdíl od svého bratra prince Williama (35), který si před sedmi lety bral Kate (36), nemusel Harry zvát žádné politické hodnostáře – ani britskou premiérku Theresu May (61), ani světové prezidenty.

Žádný William

Důvod? Harry je ve frontě na britský trůn až šestý v pořadí. V překladu: není tak důležitý. A pro Meghan asi nejsou důležité dvě blondýnky, se kterými v minulosti chodil. Na svatbu totiž přišly Chelsy Davy (32), s níž Harry s přestávkami randil skoro 7 let, a Cressida Bonas (29), s níž byl 2 roky. S oběma zůstal kamarád. Krásná nevěsta si z toho ale nemusela dělat hlavu. Před celým světem totiž včera odpřísáhl, že právě s ní bude navěky...

Celý článek najdete v tištěném Nedělním Aha!

Už jsou svoji: Princ Harry si vzal svou Meghan! Takový byl jejich první manželský polibek!

Video se připravuje ...




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.