Kartářka slavných Skálová (†69): Vykládala karty a umírala v bolestech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kartářka slavných Skálová (†69): Vykládala karty a umírala v bolestech

Když jí bylo alespoň o trochu lépe, dál vykládala karty.
Když jí bylo alespoň o trochu lépe, dál vykládala karty. (Foto archiv Jany Skálové, ara)

Poslední dny života měla kartářka slavných Jana Skálová (†69), která se učila u Heleny Růžičkové (†67) a předpověděla smrt Ivetě Bartošové (†48), velké bolesti! Boj s rakovinou prohrála v kruhu svých blízkých.

„Babička zemřela v nemocnici! Její stav se natolik zhoršil, že už jí lékaři nedokázali pomoci,“ napsal deníku Aha! její vnuk Petr. „Onemocněla loni, pak podstoupila těžkou chirurgickou operaci a věřila v uzdravení. Tolik chtěla žít,“ dodal. Když měla jeho babička během boje se zákeřnou nemocí světlejší chvíle, snažila se dál vykládat karty. Stále přitom věřila, že rakovinu porazí.

„Jana i během nemoci plánovala založení vlastní televize, ve které by vystupovaly pouze kartářky! Často mi kvůli tomu volala. Je mi líto, že svůj plán nedotáhla dokonce,“ posteskl si blízký přítel Skálové, zpěvák Martin France (54).

„Ještě nedávno mi vyložila na moji žádost karty a za to jsem jí nesmírně vděčná, protože měla pravdu,“ svěřila Aha! bez dalších podrobností herečka Jana Boušková (64).

Pohřeb bude v pátek

„Poslední rozloučení s babičkou proběhne tento pátek od 12 hodin v pražském krematorium ve Strašnicích,“ napsal Aha! vnuk Skálové Petr.

 1. máj SPECIÁL: Neuvěříte, k čemu přirovnal Janu Bouškovou první ctitel!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.