"Otrávená" studna po odchodu vdovce Bartošové (†48): Známe výsledek expertizy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

"Otrávená" studna po odchodu vdovce Bartošové (†48): Známe výsledek expertizy!

Vdovec po Ivetě Bartošové (†48) se odstěhoval z Říčan * Exmanželce v domě zanechal spoušť
Vdovec po Ivetě Bartošové (†48) se odstěhoval z Říčan * Exmanželce v domě zanechal spoušť (Pavel Machan, Archiv Blesku)

Ropné látky i dusičnany ve studni. To prokázala důkladná expertiza po tom, co vdovec po Ivetě Bartošové (†48) opustil před měsícem a půl vilu v Říčanech. Při nuceném vystěhování Josefa Rychtáře (60) po něm zbyla spoušť. A podle jeho syna i voda, která se dodnes nedá pít.

Výsledky hygieniků, které mají majitelé nemovitosti Rychtářova exmanželka Darina Nová (60) a jeho syn Josef (32) k dispozici, jsou naštěstí lepší, než byl původní odhad hasičů. „Studna je zasažená v nějaké míře ropnými látkami. Jsou tam i zvýšené hodnoty dusičnanů. Výsledkem je opravdu nepitelná voda. Naštěstí nehrozí zasažení spodních vod,“ sdělil Aha! Rychtářův syn, který je na straně matky. Ropné látky se podle zdrojů z okolí Dariny zřejmě dostaly do vody z čerpadla, které při svém stěhování Rychtář neopatrně vytahoval, když z domu bral téměř vše.

Nové testy

„Bylo nám doporučeno důkladné vyčištění plus výměna podloží, kam prosakuje voda,“ řekl Josef junior s tím, že v pátek se začalo na obnově vody pracovat. „Pak se musí počkat až čisticí prostředek zapůsobí a budou se muset dělat nové vzorky a čekat na povolení hygieniků,“ dodal s tím, že studna je jediný zdroj pitné vody pro vilu Helenka, protože není napojená na městský vodovod. Vdovec po slavné zpěvačce se ale brání proti nařčení. „To je naprostý nesmysl, stále trvám na tom, že jsem studnu nijak neznečistil,“ řekl deníku Aha! Rychtář, který byl dokonce odhodlaný se ze studny napít.



Přečtěte si
nicnezpravda
14. 5. 2018 • 09:23

a za takovou otravu by mel jit sedet..cvok..travic misto toho se jen vysmeje ze on nic..

nicnezpravda
14. 5. 2018 • 09:20

ten by mel jit dobrovolne do blazince s gregorovou a s koptikem urcite by si rozumneli..cvoci..

nicnezpravda
14. 5. 2018 • 08:42

chcem sa z teba napit ropu v pred ono se to podda ty jsi preca voda ako cisty pramen tect

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.