3,5 roku po smrti Hapky (†70): DĚDICTVÍ, KTERÉ NIKDO NECHCE | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

3,5 roku po smrti Hapky (†70): DĚDICTVÍ, KTERÉ NIKDO NECHCE

Petr Hapka.
Petr Hapka. (Blesk - Ladislav Křivan, archiv)

Nádherný kamenný dům na okořském náměstí stále zeje prázdnotou. Marně hledá už tři roky kupce. Zatímco druhý, menší dům Petra Hapky (†70) je už dávno prodaný, místo, kde skladatel naposledy vydechl, netáhne.

Hapka to tady miloval a nechal dům kompletně zrekonstruovat. Nemovitost má i pěkný velký pozemek. Přesto se zatím nenašel žádný vážný zájemce. Možná že se případným zájemcům nezdá cena – původně za něj chtěli 12 milionů korun! „Kdybych mohla, moc ráda bych si Okoř nechala,“ přiznala hned po smrti tatínka před třemi a půl lety (25. listopadu 2014 ) skladatelova dcera Petra Hapková (35).

Jenže neměla dost peněz na to, aby vyplatila šest sourozenců. Navíc nyní už s manželem Dušanem obývají krásný byt na pražském Vyšehradě. Sem si taky dala klavír po tátovi. Do jednoho z pokojů teď s mužem chystají dětskou postýlku, protože na podzim už budou tři. Má tedy úplně jiné starosti. Podle místních není již na trhu s realitami takový pohyb jako před lety. „Dneska kupují spíš spekulanti. Levně koupit, draze prodat,“ míní jeden ze starousedlíků.

Pamatuje lepší časy, kdy tady výletníci mohli nakouknout na dvorek ke Krampolům a v restauraci si ťuknout právě s Hapkou. „Slyšel jsem, že Petrovy děti teď chtějí za barák deset milionů. Není to hodně, ani málo. Musí vydržet. Mám zkušenost, že každá věc najde svého kupce. Není ovšem jisté, kdy,“ míní jeden z Hapkových sousedů z Okoře. A třebaže cena šla dolů o dva miliony, stejně si barák ještě nenašel nového majitele...

Dcera Petra Hapky (†70): S tátou to šlo z kopce, ale souzněli jsme! A proč nemluví se sourozenci?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.