Dojemné loučení exprezidenta Bushe s Barbarou: Sbohem, má první dámo... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dojemné loučení exprezidenta Bushe s Barbarou: Sbohem, má první dámo...

Barbara Bush (92)
Barbara Bush (92) (Foto Profimedia.cz)

Spojené státy se loučí s nejoblíbenější první dámou posledních desetiletí Barbarou Bush (†92). V první řadě přišel dát sbohem své manželce exprezident George Bush (93). Bylo dojemné sledovat, jak sedí v invalidním křesle před vystavenou rakví. Vlastně sám v obrovském prostoru kostela. 

Úplně sám George před majestátní stříbrnou rakví nebyl, u vozíčku mu asistovala jeho dcera Dorothy (58). Po pátečním vystavení ostatků se včera v texaském Houstonu s Barbarou Bush, která zemřela v úterý, rozloučila rodina a nejbližší přátelé. Mezi smutečními hosty bylo samozřejmě i několik bývalých amerických prezidentů. Nynější hlava státu Donald Trump ale v episkopálním kostele sv. Martina přítomen nebyl.


Nestihla pravnuka
Nemocná Barbara si přála jediné, dočkat se narození dalšího pravnoučete. To se, bohužel, nezdařilo. Až dva dny po jejím skonu její vnučka Lauren (33) povila druhé dítě. „Je to kluk a jmenuje se Max Walker,“ radoval se otec David (46). Pár už má staršího syna Jamese (2). Barbara Bush byla známá tím, že nechávala politiku na manželovi a pilně se věnovala rodině a dětem. Z nového pravnuka by měla určitě velkou radost! 

Neshody s Trumpem
Trump měl výjimečně dost soudnosti a uvědomil si, že by nebyl na pohřbu vítán. V prezidentské kampani v roce 2016 se Barbara Bush několikrát proti němu postavila. Naopak Trump nehovořil příliš uctivě o jejím manželovi ani synovi, kteří stáli v čele USA v letech 1989 – 1993 a 2001 – 2009. Současnou první rodinu tak zastupovala prezidentova manželka Melania. 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.