Legendární Gombitová (61): SOUSEDSKÝ TEROR KVŮLI PSŮM! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Legendární Gombitová (61): SOUSEDSKÝ TEROR KVŮLI PSŮM!

Marika se svými čtyřnohými miláčky Láskou a Štěstím.
Marika se svými čtyřnohými miláčky Láskou a Štěstím. (Foto Aha! – Marek Pátek, Martin Pekárek, archiv M. Gombitové)

Love a Lucky, tedy Láska a Štěstí. To jsou jména bišonků Mariky Gombitové (60). Pro zpěvačku upoutanou na vozík jde o nejbližší společníky, pro její sousedy z bratislavské Petržalky noční můra!

„Hrozně moc štěkali. Znervóznili tak i jiné psy v domě,“ stěžují si sousedé slovenské Slavice. Situace se tak vyhrotila, že ji musel řešit správce domu! Svolal schůzi, na níž důrazně upozornil, že je třeba dodržovat domovní řád


Manažerka zpěvačky Andrea Pakesová je ale přesvědčena, že psi ostatních nájemníků obtěžují štěkotem daleko víc než právě Láska a Štěstí Gombitové. „Tady se pořád řeší nějací psi,“ tvrdí Pakesová. Sama Marika navzdory rozzlobeným sousedům ještě na sebe a její čtyřnohé chráněnce žádnou stížnost nedostala. Je to ale tím, že jí luxusní, téměř stometrový byt oficiálně nepatří. Koupil ho její kamarád, mecenáš Július Hron, a nechává ji v něm doživotně bydlet. Pokud by tedy existovala oficiální žaloba, dostal by ji majitel Hron.

Pořád spolu
Marika pejsky dostala v roce 2012. „Byly to malé bílé kuličky,“ vzpomíná. Málokdy se od nich odloučí, společnost jí dělali jak na Českém slavíkovi, kde v roce 2016 vystoupila jako host, tak ve Slovenském národním divadle, když ji uváděli do síně slávy.


Izer hnal psy k soudu
Populární bavič Zdeněk Izer (51) v roce 2013 vyhrál soud. Žaloval sousedy ze středočeských Polerad za to, že ho jejich psi obtěžují štěkotem. Spor se vlekl tři roky a nakonec soud rozhodl, že psi nesmějí štěkat ve dne, ani v noci. Sousedé se raději odstěhovali.


Názor právníka: Musí se prokázat šikana!
Ať sousedíte s kýmkoli, většinou se najde něco, co musíte »skousnout«. A nezáleží na tom, jestli je to štěkání psa, nebo třeba vřískot páva. Něco jiného je ale úmyslná šikana.„Neumím si dost dobře představit, že by soud zakazoval lidem chovat psy, protože to obtěžuje jejich sousedy, “ říká právník Mgr. Roman Moussawi. Obecně prý sice připadá v úvahu žaloba na zákaz obtěžování hlukem, ale muselo by být u soudu prokázáno, že jde o obtěžování nad míru přiměřenou poměrům. Pokud jsou sousedé přesvědčeni o tom, že Gombitová psy schválně provokuje, jde už o šikanu.„Tady by už soud mohl dát za pravdu sousedům. Bude ale třeba prokázat, že jde skutečně o šikanu ze strany jejich sousedky, a to nebude vůbec lehké,“ míní Moussawi. Sousedé by museli přesvědčit soudce o úmyslném jednání Gombitové.  Čekala by je tak zdlouhavá jednání a značné finanční výdaje. A pokud soud žalobu zamítne jako bezdůvodnou, budou muset zaplatit nejen svého právníka, ale i soudní náklady protistrany.

Na video s Marikou Gombitovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.