Nemocná Divíšková (81) na veřejnosti: Setkání s legendou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nemocná Divíšková (81) na veřejnosti: Setkání s legendou

Nina Divíšková
Nina Divíšková (Foto Aha! – Martin Hykl, Marek Pátek, David Kundrát, Karle Kopáč, ara)

I když trpí poslední dva roky Alzheimerovou chorobou, v Malostranské besedě bez problémů zvládla čtenou verzi divadelního představení. Nina Divíšková (81) se při Podivném odpoledni dr. Zvonka Burkeho opět potkala s Vladimírem Pucholtem (75).

„Poprvé jsem ho viděla ve filmu Starci na chmelu a potom jsme spolu mnoho let hráli v Činoherním klubu,“ svěřila deníku Aha! Divíšková. Na kolegu, který pak v roce 1967 emigroval původně do Velké Británie, zavzpomínala v dobrém a hlavně veselém tónu. „Byl tehdy v postpubertálním věku. Kupoval si takové podivnosti jako umělé zvratky a když jsem vystupovala z tramvaje, házel je po mně,“ smála se herečka.

S manželem, režisérem Janem Kačerem (81) ho dokonce jednou navštívili v Kanadě, kde Pucholt našel druhý domov a z herectví přesedlal na medicínu

Představitelka babi ze seriálu Vyprávěj vypadala v malostranském Trick baru vzdor kruté nemoci skvěle. „Je to jednou tak, podruhé jinak,“ řekl k tomu Kačer. Právě on a režisér Vlastimil Venclík (75) dostali Burkeho znovu na scénu. Pucholt v titulní roli starého mládence, kterého hrál poprvé už ve svých 24 letech, Divíšková četla Svatavu a Outěchovou si vzal na starost sám autor kultovní divadelní hry Ladislav Smoček (85).

Děti ho vzaly na milost
Vladimír Pucholt, kterého kromě Straců na chmelu nejvíc proslavily Formanovy filmy Černý Petr a Lásky jedné plavovlásky, pracoval v Kanadě jako dětský lékař. Vlastní potomci – dcera Camilla Eva (43) a syn Lindsey (41) – prý jeho herectví v malé zemi na druhé straně planety nijak neprožívaly. „Když byly starší, vzaly to pozitivně a tatínkovy výkony nijak nehaněly,“ prozradil Pucholt.

Zvonek Burke ve 14 jazycích
Legendární groteska Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho, která vznikla v roce 1966, byla přeložena do 14 jazyků. Odehrává se v jednom pokoji, kdy nájemník se nechce hnout z podnájmu, raději všechny zabije a ukryje do skříně. Postavu Burkeho později proslavil Boleslav Polívka (68), Svatavu po Nině Divíškové převzala Ivana Chýlková (54).

Nina DIvíšková se v Gymplu stala kartářkou.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.