Taková (ne)normální rodinka: Mary má muže, snoubence a 2 milence! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Taková (ne)normální rodinka: Mary má muže, snoubence a 2 milence!

Mary má muže, snoubence a 2 milence! A se všemi provozuje sex! Snoubenec a manžel.
Mary má muže, snoubence a 2 milence! A se všemi provozuje sex! Snoubenec a manžel. (Foto ara)

 „Když dva se rádi mají, i v lednu je jak v máji,“ pěl už v roce 1964 Karel Gott (78) v písni, kterou proslavil muzikál Starci na chmelu. V téhle britské rodině však nejsou na lásku dva, ba ani tři, ale hned pět! Mary Crumpton (44) z Manchesteru má manžela, snoubence a ještě dva milence.

I když je žena kvůli svým netradičním vztahům častným terčem posměšků a většina lidí ji ostře kritizuje, ona je spokojená. Její partneři o sobě vzájemně ví. „Nejsme úplně tradiční rodinka, ale jiný život si představit nedokážu,“ říká Mary, která se živí jako terapeutka a je vyznavačkou tzv. polyamorie. Doma má manžela Tima (43) a snoubence Johna (53), dva další její partneři Michael (63) a James (73) žijí kousek od nich. „Pocházím z tradiční rodiny, vychovávali mě v duchu monogamie. Po svatbě jsme ale s manželem poznali někoho, kdo byl zvyklý žít v otevřených vztazích. Až tehdy mi to začalo vrtat hlavou,“ vzpomíná Mary, jak společně s mužem začali objevovat »mnoholásku«.

Mary má muže, snoubence a 2 milence! A se všemi provozuje sex! Snoubenec a manžel.

Jen o sex nejde

Mezi ní a všemi partnery je prý hluboká láska. Má s nimi i sex, ale to podle ní není priorita jejich vztahu. „Všechno je to o komunikaci. Může se objevit žárlivost, ale ne kvůli tomu, že by se někdo bál, že je podváděný – jsme přece v otevřeném vztahu. Není to o nejistotě a o pocitu, že ten druhý by v něčem mohl být lepší. Jde především o to, zda jsme schopní a ochotní si o všem promluvit a vyřešit to,“ popisuje společné funování v nezvyklé »pětce«.
Pro Mary totiž láska nemá hranice. „Je to jako s dětmi. Když se vám narodí druhé nebo třetí, tak to taky neznamená, že to první milujete o něco méně,“ vysvětluje žena. A co je podle ní největší problém? „Upřímně? Nejhorší je to s cizími lidmi, kteří nás řeší,“ uzavřela Mary.

Co je polyamorie?

Jedná se o životní styl, kdy osoba žije v několika milostných vztazích zároveň. Všichni o sobě vědí, tolerují to a souhlasí s tím, proto se nejedná o nevěru či podvádění. Několik polyamoriků je i v Česku, každoročně pořádají několik setkání.

Mary má muže, snoubence a 2 milence! A se všemi provozuje sex! Tohle je milenec.

Přečtěte si
msml20
11. 4. 2018 • 21:35

. Tak to samé mě napadlo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.