Arnošt Pátek u léčitele Vojáčka: Bude to dobré! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Arnošt Pátek u léčitele Vojáčka: Bude to dobré!

Jiří Vojáček patří mezi naše nejznámější léčitele a energii přenáší nejen na Arnošta Pátka, ale v minulosti i na jeho kolegu Pavla Nováka.
Jiří Vojáček patří mezi naše nejznámější léčitele a energii přenáší nejen na Arnošta Pátka, ale v minulosti i na jeho kolegu Pavla Nováka. (pro Aha! – Karel Janda)

FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM – Hvězda popmusic osmdesátých let Arnošt Pátek (52) svůj boj o život nevzdává! Přestože mu už rakovina vzala málem půl obličeje včetně nosu a oka, chce nad ní zvítězit. A kromě lékařů z pražské nemocnice na Karlově náměstí mu v tomto náročném boji začal pomáhat i známý léčitel Jiří Vojáček z valašského Frenštátu.

„Nádor se nerozšiřuje, dostanete se z toho,“ řekl Pátkovi Vojáček po první návštěvě, u které byl i deník Aha!

Nenápadná ulička v centru Frenštátu pod Radhoštěm. Jen těžko byste tady hledali někoho, za kým chodí pro pomoc stovky lidí. Jiří Vojáček léčí svou energií už od roku 1968. Tehdy prý poznal, že dostal dost a teď musí dávat. „Na vojně jsme s kluky blbli a chtěli jsme jako přepadnout muniční sklad, kde sloužili naši kamarádi. Jenže když jsme se tam na ně vrhli, zjistili jsme, že tam dali nějaké nováčky a jeden z nich do mě napálil čtyři rány. Operovali mě a už při operaci jsem měl pocit, že jsem nad svým tělem, že se vidím a všechno kontroluji. Zavřeli mě s tím, že je to embolie, konec a odvezli do márnice. A tam jsem se po několika hodinách probral,“ prozradil deníku Aha! své vnuknutí Jiří Vojáček.

V jeho čekárně sedí několik pacientů. Někteří čtou bibli, někteří jen tak posedávají. „Pana Pátka ke mně přiveze Petr Hannig, tomu od rakoviny pomáhám už dva roky,“ dodává Vojáček. Po jedenácté se ve dveřích objeví rozesmátý objevitel mnoha hvězd popmusic a za ním už Arnošt Pátek. Ten, jehož obličej k nepoznání změnila rakovina. „Jdu sem proto, že mám pocit, že nemůžu nic ztratit. Pomohl už zpěváku Pavlu Novákovi, Laďovi Kerndlovi a teď i Petrovi, tak jsem tady,“ říká s rezignací v hlase Arnošt Pátek. To už jej léčitel vyzve, aby se posadil, a rukama mu za přítomnosti dalších lidí ve své ordinaci přejíždí okolo hlavy a hrudníku. Pak jej vyzve, aby si lehl, a totéž provádí v břišní oblasti. „Nastartoval jsem zpátky imunitní systém. Metastázy se dál nešíří, teď jsem vám dal energii na to, aby vaše orgány mohly bojovat. To bude dobré, jen tomu musíte věřit a nepřerušovat léčbu, jak vám ji stanovil doktor,“ říká po »seanci« trvající jen několik minut léčitel. Bývalý zpěvák, který snad od lékařů slyšel už vše, jen ne ujištění, že se všechno zlepší, je viditelně rozpačitý. „Chce se mi tomu věřit, doktoři mně řekli, že mě teď budou půl roku sledovat a uvidí, jestli to neroste dál. Během »vyšetření« u pana Vojáčka jsem jen vnímal to, co mi říkal. Soustředil jsem se na jeho dlaně,“ řekl nám zpěvák, kterému kvůli nádoru lékaři odstranili zdravé oko a celý nos. Ránu teď kryje velký čtverec gázy.

„Víte, hrozně rád bych tomu věřil. Vykládám si to tak, že asi tady mám nějaký úkol, jinak bych asi nepřežil,“ myslí si Pátek. Jeho smutek ale přerušuje Petr Hannig: „Já mám diagnózu těžké rakoviny prostaty, nejlepší operatéry a doktory, ale pan Vojáček mně pomáhá. Dávali mi dva a půl roku života. Dva už mám za sebou,“ říká Hannig.

„Zpěváku Pavlu Novákovi jsem zlepšil výsledky natolik, že mohl podstoupit speciální léčbu v Olomouci. A teď? Teď chci pomoci Waldemaru Matuškovi. Jde to i na dálku. Pomůžu mu dostat se zpátky do Ameriky. Do čtrnácti dnů je tam, uvidíte,“ uzavírá léčitel a dává Arnoštu Pátkovi svou fotku, která je údajně nabita jeho léčivou energií. A co za to? „Od lidí neberu peníze, jen to, co mně kdo dá sám, jakou si stanoví, že má moje pomoc cenu,“ říká důchodce, který s lékaři spolupracuje a zakazuje pacientům přerušovat stanovenou léčbu. „Za měsíc se zase přijďte ukázat,“ ucítíte možná svědění, to je dobré znamení. Ale bude líp, uvidíte,“ loučí se s Pátkem ve dveřích. „Určitě přijedu,“ říká zpěvák, kterého teď povzbuzuje kromě pomoci léčitele i to, že mu Petr Hannig ve svém vydavatelství Maximum v říjnu vydá cédéčko jeho největších hitů. „Snad se toho dožiju,“ doufá Arnošt Pátek.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.