Rok od úmrtí Štáchové (†72): Dosud nezveřejněné fotky z rodinného alba | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rok od úmrtí Štáchové (†72): Dosud nezveřejněné fotky z rodinného alba

2017 Na jedné z posledních fotografií z loňského března.
2017 Na jedné z posledních fotografií z loňského března. (Foto archiv H. Štáchové a D. Kirchnerové)

Ve čtvrtek to byl přesně rok, co podlehla rakovině šéfka Divadla Spejbla a Hurvínka Helena Štáchová (†72), jejímž hlasem mluvila nejen Mánička, ale i Líza ze Simpsonů. Její dcera Denisa Kirschnerová (43) připomněla výročí úmrtí své maminky před diváky, což především děti rozplakalo.

„Uplynul rok od chvíle, kdy odešla. Hlavní scenárista nesmlouvavě pozměnil obsazení. Někdy se to zdá jako sto let, někdy jako by to byla chvíle. Snažíme se pokračovat v tom, co pro ni bylo důležité,“ prohlásila Kirschnerová před představením Hurvínkův popletený víkend. „Nejen díky divadlu je tu stále s námi. Proto tě pozdravujeme a děkujeme, Helenko!“ dodala nalomeným hlasem dcera Štáchové.

Denisa se po odchodu maminky logicky stala její nástupkyní ve funkci ředitelky nejznámějšího českého loutkového divadla. „Je na nás s bratrem Mikim převzít tuto zodpovědnost za ochranu našich dřevěných hrdinů. Stejně jako maminka ji dáváme za symbolickou korunu k užívání divadlu,“ prohlásila v době převzetí funkce Kirschnerová.

 Poslední dabing zesnulé Štáchové (†72): Stihla Máničku ve filmovém Hurvínkovi!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.