Munzar slavil 85: Závodník v miniautíčku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Munzar slavil 85: Závodník v miniautíčku

Luděk Munzar ve svém autíčku.
Luděk Munzar ve svém autíčku. (Foto: M. Hykl, P. Machan, M. Pátek, D. Kundrát, ČTK, ara)

Zdravotní problémy ho připravily o řidičský průkaz, stejně jako o závodění na okruzích. V den svých 85. narozenin měl ale Luděk Munzar důvod k radosti. Herec a bývalý automobilový závodník zase může usednout za volant. I když jeho nový vůz připomíná spíše dětskou hračku než auto.

Bez auta neudělal od svých osmnácti ani krok. A protože ho v posledních letech trápily problémy s nohami, bylo pro něj nepostradatelné. Proto když mu loni na podzim zakázali jezdit, byla to pro něho velká rána. „Musel jsem odevzdat řidičák a teď nesmím řídit. Měli by mi ho ale brzy vrátit, tak se toho snad dočkám,“ prozradil časopisu Sedmička s nadějí. A dočkal se! V den svých pětaosmdesátin se mohl projet – a ještě ke všemu v novém autě! I když je to jen miniauto určené do města, takže na závodění už může jen vzpomínat...


„Já jsem se do autodílny narodil. Měl jsem strýčka, který měl autodopravu. Od dětství jsem tam pomáhal, takže to nebyl velký skok k těm auťákům,“ přiznal herec, který v roce 1989 dokonce získal titul mistra Evropy v závodech automobilových veteránů, kde jezdil s krásným Tatraplánem Sport 602. Rychlá kola se jeden čas pro něj stala dokonce drogou. „Přes dvě stě mi naměřili na Monze v jednom úseku. Ale to nejde furt. Zvlášť na těch gumách, co jsem měl. Ono jako tohle auto je přetáčivé. Zatáčka doprava, já volantem doleva. Pořád jsem jezdil ve smyku,“ vzpomínal herec na krásné chvíle za volantem.

Prcek za 300 000 Kč
Munzarův vůz Smart ForTwo je jedno z nejmenších aut na trhu. Měří na délku jen 2,69 metrů a je zkonstruovaný pro městský provoz. Vejdou se do něj pouze řidič a spolujezdec, což herci a jeho manželce, herečce Janě Hlaváčové (79) určitě bohatě stačí. Cena nového vozu se pohybuje podle výbavy okolo 300 tisíc korun.

Na video s Luďkem Munzarem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.