Vendula Svobodová: Utočí na ni podvodník, který okradl Bartošovou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Vendula Svobodová: Utočí na ni podvodník, který okradl Bartošovou!

Vendula Svobodová je z podivného zájmu kriminálníka  o svou osobu pěkně vyděšená.
Vendula Svobodová je z podivného zájmu kriminálníka o svou osobu pěkně vyděšená. (: www.rubik.bloguje.cz, Policie ČR, archiv)

PRAHA/OLOMOUC – Parazit si nedá pokoj! Vendula Svobodová (35), vdova po skladateli Karlu Svobodovi (†68), který se koncem ledna zastřelil, se ocitla v hledáčku podvodníka Martina Hýzla (34) alias Rubika. Muž, kterému kdysi naletěli i zpěváci Iveta Bartošová, Martin France nebo Šárka Rezková, je od začátku června ve vazbě kvůli přepadení pošty a benzinové pumpy.

Parazit si nedá pokoj! Vendula Svobodová (35), vdova po skladateli Karlu Svobodovi (†68), který se koncem ledna zastřelil, se ocitla v hledáčku podvodníka Martina Hýzla (34) alias Rubika. Muž, kterému kdysi naletěli i zpěváci Iveta Bartošová, Martin France nebo Šárka Rezková, je od začátku června ve vazbě kvůli přepadení pošty a benzinové pumpy. Ani to mu však nebrání v tom, aby o sobě začal rozšiřovat, že právě on utěšoval nebohou vdovu v prvních týdnech po její letošní rodinné tragédii! „Ten člověk lže, nikoho takového neznám!“ říká šokovaná Vendula.

Ani bezpečí vazební cely v Olomouci, ve které se ocitl 3. května poté, co ho na televizních záběrech z přepadení benzinové pumpy v Tovačově poznalo mnoho svědků, nezabránilo samozvanému světově uznávanému zpěvákovi v tom, aby dál na své internetové stránce vydával články. Tento týden se na svém webu dokonce oháněl známostí s ostře sledovanou Vendulou Svobodovou! „Dobře si pamatuji esemesky, které jsme si s Vendulou psali... Ve verších jsem komentoval články v novinách, nabádal jsem ji, aby bojovala, a přál jsem jí sílu a vítězství nad hyenismem,“ píše na svém weblogu Hýzl.

Vendula Svobodová však taková slova odmítá. „Psalo mi hodně lidí a opravdu mi pomáhali, ale rozhodně žádné esemesky nebyly ve verších, nebo od nějakého Rubika či Martina Hýzla. Často se dozvídám, že se mám znát s někým, o kom jsem v životě neslyšela,“ brání se ale spojení s kriminálníkem Vendula.

Vazebně stíhaný muž se podle okruhu svých známých dostal k internetu díky spolupráci se svou manželkou Simonou. „Při každé návštěvě předá svoje výplody manželce a ta už se postará, aby se objevily na internetu,“ předpokládají známí vykutáleného »zpěváka«. „Nemám k tomu co říct,“ prohlásila do telefonu evidentně šokovaná Simona Hýzlová a hned zavěsila. Ta pracuje jako zdravotní sestřička v Domově důchodců v Tovačově, tedy přímo v obci, ve které její nezbedný choť přepadl benzinovou pumpu a odnesl si z ní 200 tisíc korun. O podobnou loupež se pokoušel i na poště v Radslavicích, naštěstí mu ale nevyšla.

Deník Aha! zprávu o loupežích a dalších podvodných praktikách Martina Hýzla uveřejnil už v článku, který vyšel začátkem července. Informovali jsme v něm o okradení Ivety Bartošové, Martina France a o citovém vydírání vdovy po country králi Jiřím Brabcovi Šárce Rezkové. Té Hýzl například nabulíkoval, že když mu ihned nepůjčí padesát tisíc, jeho syna nepřeveze vrtulník po těžké autonehodě do nemocnice a on zemře.

Naší redakci se na základě tohoto článku ozvalo několik dalších lidí, kteří s tímto mužem přišli do styku. „Mně a mým známým nasliboval dovolené, které se nikdy nekonaly. Připravil nás o více než 200 tisíc korun,“ říká muž, který si říká Anton. Pak se objevují i obvinění, že některé texty ke svým písničkám ukradl z internetu.
Lidé, kteří Martina Hýzla alias Rubika znají delší dobu, tvrdí: „Je to »jen« podvodník a zloděj, ale fyzicky by třeba nikomu neublížil. Je spíš zralý na psychiatra. Svým řečem o slávě totiž věří a nenechá si to vymluvit!“

Bývalý redaktor regionálního deníku z Olomoucka, který o Hýzlovi psal pravidelně pochvalné články, se ale podvodníčka zastává. „Nebyl dobrý zpěvák, ale třeba v Německu byl úspěšný asi jako Eva a Vašek u nás. Dokonce zpíval při loňském mistrovství světa ve fotbale hymnu před zápasem našich reprezentantů. Byl jsem také na jeho koncertu v Moskvě a i tam měl velký úspěch. Byl by slavnější i u nás, jen mít lepší management. Takhle se ale dostal kvůli dluhům do velkých osobních problémů, které vyústily těmi zločiny,“ soudí redaktor V. B., s kterým podle našich informací redakce kvůli sérii oslavných článků o Rubikovi rozvázala pracovní poměr. Jeho slova však vyvrací i dobře informované zdroje z Německa, které odmítají, že by o zpěvákovi Rubikovi jaktěživ slyšely.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.