Tvůrci seriálu Dabing Street: Zcizili název studia | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tvůrci seriálu Dabing Street: Zcizili název studia

Studio Zero
Studio Zero (Foto Aha! - Daniel Černovský a archiv)

Ukradený název! Dabingové studio Zero, v němž se odehrává převážná část seriálu Dabing Street, skutečně existuje. Scenárista a režisér Petr Zelenka (50) jaksi zapomněl požádat majitele o povolení použít jeho jméno...

Zero je první soukromé studio toho druhu u nás. „Dabovali jsme, když ještě nevysílaly soukromé televize,“ připomíná zvukař Miloš Zajdl (63), který ho zakládal s režisérkou Jitkou Tošilovou (63). Nikdo s nimi prý název neřešil. „Seriál nám konkrétně nijak neubližuje, ani neprospívá,“ konstatuje Zajdl. „Reklama to ale pro nás opravdu není. Z hlediska dabingu jako profese je to úplný nesmysl, ale podobně to asi cítí i lékaři, když vidí seriál z nemocničního prostředí...“ říká vyrovnaně.


Skutečné studio není žádná bouda s plechovou střechou. „Sídlíme ve vile, která nám patří. A taky nemluvíme sprostě,“ ujisťuje Zajdl. Vulgarismy ve filmech za něj prý hlídá dramaturg, který je jako ostříž! Za dobu své existence už zde nadabovali na 1800 filmů, např. Raději pozdě nežli později, Dům u jezera, Láska na inzerát a pro děti Skooby Do. Pracují tu hvězdy jako Hana Maciuchová (72), Alois Švehlík (78), Dana Syslová (72), Petr Oliva (75), Pavel Soukup (69) či Veronika Gajerová (55).

Miroslav Krobot v seriálu Dabing Street:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.