Putin, nejbohatší člověk planety | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Putin, nejbohatší člověk planety

Ruský prezident Vladimir Putin.
Ruský prezident Vladimir Putin. (Reuters)

V neděli ho s pravděpodobností na 99,9 % zvolí ruským prezidentem. Už počtvrté! Vladimir Putin (65) nemá konkurenta, lidé ho milují, vede prý zemi správným směrem k prosperitě a stabilitě. Podle všeho si ale nejvíc pomáhá sám. Neoficiální finanční žebříčky ho označují jako nejbohatšího muže planety s majetkem 200 miliard dolarů. To je pro příklad jen asi o 600 miliard korun méně, než byl v roce 2016 HDP ČR.

Jeho peníze ale nelze přesně doložit jako třeba u tabulkově nejbohatšího Jeffa Bezose (150 miliard dolarů), a tak není v žebříčku Forbesu, apod. Je to ale veřejné tajemství, že je »ve vatě« jako nikdo jiný. I když uvádí v daňovém přiznání roční plat 113 tisíc dolarů ročně, byt o výměře 77 m2 a další menší byt v centru Moskvy, tři auta ruské výroby, přívěs, sklep a garáž, realita je pochopitelně jiná.



Carský palác u Černého moře
V Rusku se ale mlží a lže o všem, realita se zkresluje, takže nikoho neudiví, že si u Černého moře v Krasnodarské oblasti postavil např. rezidenci za 1 miliardu dolarů. Je sice napsána na jiného člověka, ale objekt střeží armáda. Okolo poloostrova hlídkují lodě a sonary monitorují přístup po dně moře. V areálu jsou 3 heliporty. Nedávno koupil na ostrově 20 km od Finska vilu Seelgren, které podle ruského zvyku říká dača, za 17 milionů dolarů, přičemž rekonstrukce spolkla ještě jednou tolik. Je to přehlídka luxusu z carských dob, opulence a samý kýč, ale to je Rusko. Podíly

Podíly v gigantech
Putin má konta ve Švýcarsku, je nezpochybnitelné, že má procenta v největších ruských firmách. Vlastní např. 37 % ropné společnosti Surgutneftegaz, 4,5 % Gazpromu a má významný podíl v Gunvoru, obchodní společnosti s pohonnými hmotami a dalšími komoditami. Kremelský poradce Stanislav Belkovský v roce 2007 uvedl, že Putin disponuje majetkem ve výši 40 miliard dolarů. V roce 2012 to bylo 70 miliard a nyní se majetek raketově vyšplhal ke 200 miliardám dolarů. Pikantní je, že si nechává vyplácet výsluhu za roky v KGB, kdy byl agentem v NDR.

Více si můžete přečíst v tištěném nedělním vydání deníku Aha!

Oliver Stone zpovídá Putina!

Video se připravuje ...




Přečtěte si
arturo
19. 3. 2018 • 19:57

Tak AHA si může dovolit šířit bláboly ...na žádnou serioznost si nehraje.. je to bulvár pro zábavu. A lidi to tak berou. AHA je i mimo kategorii "dezinformačních webů"

mord
19. 3. 2018 • 13:54

a ty hloupá nula

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.