Zklamaný reportér Klíma (66): 3 televizní projekty a... DOŠLY PRACHY NA BARTOŠKU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zklamaný reportér Klíma (66): 3 televizní projekty a... DOŠLY PRACHY NA BARTOŠKU!

Josef Klíma je nešťastný, že jeho projekty zůstávají stranou.
Josef Klíma je nešťastný, že jeho projekty zůstávají stranou. ( Foto archiv ČT, Alexandr Malachovský)

Ani jméno Jiří Bartoška (70) nic neznamená! Tak by se dala popsat situace okolo roztočeného seriálu České televize Reportérka. Josef Klíma (66) napsal kompletní scénář, ale s oblíbeným hercem byly natočené jen tři díly. Proč? Nejsou peníze!

„V České televizi mám zaplacený, z části i schválený, seriál Reportérka s Jiřím Bartoškou v hlavní roli. Jsou natočené tři díly a bohužel už prý nejsou peníze,” prozradil deníku Aha! Josef Klíma, problémy s realizací.



Vidí to jinak

Reportérka se natáčela už v roce 2015 a sledovanost jejích dílů se pohybovala okolo 900 000 diváků, takže se dá o ní hovořit jako o velmi úspěšném seriálu. A není divu, když se hlavní role ujal právě Bartoška. Jenže Česká televize to, zdá se, vidí jinak. Důležitější jsou pro ni jiné projekty.

Netočí se...

Pokračování seriálu Reportérka není jediné, co Klímovi leží v žaludku. „Teď jsem tak zvaně čekatel. Na Nově mám totiž další schválený zaplacený krimi seriál a taky se netočí. Vysvětlili mi to tím, že se prý nebudou dělat nové projekty,” postěžoval si scenárista.

Filmař čekatel

A tím problémy s financováním projektů nekončí. „Takže tam jsem druhý čekatel. A třetí jsem v Brně, kde mají tři mé scénáře. Tam bylo v plánu udělat triptych Josef Klíma. To mám z části zaplacené a netočí se. Takže jsem opravdu filmař čekatel,“ dodal Klíma roztrpčeně.

Klíma psal podle sebe
Hlavní hrdinkou seriálu Reportérka je dvacetiletá Hedvika v podání Terezy Voříškové (28), která se chce stát novinářkou. Po přijetí do vydavatelství je přidělena k ostřílenému reportérovi Vlachovi, kterého představuje Jiří Bartoška. Ten kouří jednu cigaretu za druhou, počítače považuje za nutné zlo, jezdí ve starém autě, žije v paralelním vztahu s manželkou a milenkou, ale jinak je poctivý až k sebezničení. Jako jeho duchovní otec Klíma.

Co na to Česká televize
„Natáčení série příběhů Josefa Klímy s názvem Reportérka bylo pozastaveno v souvislosti se zdravotními problémy představitele hlavní role. I když tyto důvody naštěstí po delším čase pominuly, objevily se další, z časové prodlevy plynoucí okolnosti, které pokračování neumožnily,“ sdělila Aha! mluvčí ČT Karolína Blinková.

Bartoška bodoval v krematoriu! Jeho smuteční řeč rozesmála pozůstalé:

Video se připravuje ...





Přečtěte si
ivoadler
16. 3. 2018 • 11:20

Bartoška se propracoval na první místo mezi televizními vyžírky. Když je něčeho moc, tak je toho příliš! Už začíná být trapný.

mrkevmrkev
16. 3. 2018 • 09:26

Kouří jednu za druhou, jezdí ve starém autě, počítače považuje za nutné zlo, rozdal by své dobré srdce --- nějak mi to připomíná již seriál v běhu ,,Polda,, A obávám se, že Bartoška proti Davidovi Matáskovi je zcela bez šance. Bartoška je již profláknutej a nepřinese nic nového. Ať si užívá důchodu ve zdraví.

6010
16. 3. 2018 • 09:05

Měl by Klíma ještě jednou zkusit přemluvit Kájínka, zda by s ním neobjížděl republiku.Třeba by to nějaké peníze na dotažení těch seriálů hodilo.A nebo co třeba udělat sbírku?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.