Akademici zařízli Soukupa: Úspěšnou Modravu ignorují už podruhé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Akademici zařízli Soukupa: Úspěšnou Modravu ignorují už podruhé!

Jaroslav Soukup.
Jaroslav Soukup. (Dana Kolářová )

Milionová sledovanost, která trhá rekordy v případě udělování cen České filmové a televizní tvorby nic neznamená. Už podruhé se o tom na vlastní kůži přesvědčil režisér diváckého trháku Policie Modrava Jaroslav Soukup (71). Akademie ho zase zařízla.

Přestože do kategorie Nejlepší dramatický televizní seriál přihlásily všechny televize své nejúspěšnější projekty, bodovala jen Česká. Akademici v jednokolovém hlasování vybrali seriály Bohéma, Svět pod hlavou a Trpaslík. Ani jeden z nich přitom nedosáhl takové divácké sledovanosti jako druhá řada Policie Modrava, které se opět podařilo zlomit dvoumilionovou hranici sledovanosti. „No jo, no. Čekal jsem to...,“ řekl Aha! Soukup, který to samé se seriálem zažil už v roce 2015. „S tím se nedá nic dělat. Člověk to tak musí brát,“ přiznal smířeně. „Pro mě je důležitý, že je to opět nejúspěšnější seriál loňského roku podle sledovanosti. A nějaké ceny Český lev jsou pro mě tím pádem méně významné. Protože nechtěl bych natočit seriál, který není úspěšný u lidí, ale úspěšný u kritiků nebo akademiků,“ dodal režisér.

Proklínaná Bohéma
Do nominované trojky se navíc dostal retro seriál z dob největší slávy barrandovských ateliérů Bohéma, na který se snesla obrovská vlna kritiky. A to nejen ze strany diváků, kteří se bouřili proti nepřesným historickým interpretacím, ale i proti nahým milostným scénám. A to nejen mezi mužem a ženou ale i dvěma muži. Pobouření ale byli také příbuzní slavných osobností, které se v seriálu objevily. Potomci legendárního herce Zdeňka Štěpánka (†71) dokonce zvažovali žalobu na Českou televizi. Nakonec se prý ale dohodli. Naštvaná na seriál byla ale i vdova po režisérovi Otakaru Vávrovi (†100) Jitka Němcová (67). „Ani tak nejde o ten historický blábol, ale jde o to řemeslo. A to je prostě strašně odvedený. Je škoda, že to takhle dopadlo,“ řekla Aha!. 136 hlasujících akademiků, ale mělo jiný názor a Bohému označili jako jeden ze tří nejlepších seriálů loňského roku.

Více v tištěné verzi Nedělního AHA!



Přečtěte si
ivanak
12. 3. 2018 • 12:45

Víte,že mne to ani nepřekvapilo?Ale pane Soukupe určitě není čeho litovat.Tyto soutěže nejsou o kvalitě filmů,nebo seriálů.Jen vy se nedejte a točte,točte.Modrava je jeden z nejhezčích seriálů této doby.Vždy jsem se těšila na další díl.Už se těším na nové díly.

radar666
12. 3. 2018 • 09:55

Režisér ,který se opravdu věnuje svému řemeslu a nemontuje se do politiky jako Svěrák,Hřebejk a Sommerová,nemá prostě nárok ! A také nečerpá bohaté dotace od ČT aby ji musel být vděčný ,se také uznání od zkorumpovaných akademiků nedočká .Modrava je opravdu seriál na úrovni,kterému ty sračky ČT nesahají ani po kotníky ! Je na tom stejně ,jako režisér Troška,který také točí super věci,ale uznání má pouze od diváků. A to je možná lepší !

zvonekdozahrady
12. 3. 2018 • 05:14

Modrava je můj nejoblíbenější seriál. Na Bábu z ledu jsem se chtěl podívat hlavně kvůli Petře Špalkové, ale po chvilce jsem tu slátaninu vypnul.

ilonka.sal...@...
12. 3. 2018 • 00:15

a to se mně líbí jak je okleštěná diskuze...no pane Soukupe, nejenom Modrava, ale všechny vaše filmy byly divácky úspěšné, protože vy jste prostě pan režisér par excelanc...a o tom to je...vždy všechno co jste natočil mělo velkou sledovanost...a to se v čr prostě neodpouští...vy jste úžasný, modrava je úžasná...a ti zapšklý a neúspěšní a závistivý kreténi z kavárny to nedokážou vydýchat...ale to vám může být jedno..nejsou na rozdíl od vás úspěšní jako vy...fandím a díky za vše co jste natočil a těším se na další sérii modravy...je to úžasné...a vám hodně zdravíčka a točte!!!!!!!!!! vy na to máte a vše je dokonalé...

platykodon
11. 3. 2018 • 20:01

Pane Soukupe děkuji Vám za seriál Modrava! A že jste nedostal cenu na Lvech , tak na to buďte pyšný. Dostat cenu od takového póvlu,který tam byl, to by byla ostuda.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.