Petra Janů (65): Zle podlomené zdraví! SEBEROU JÍ ORGÁN | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Petra Janů (65): Zle podlomené zdraví! SEBEROU JÍ ORGÁN

Petra Janů
Petra Janů (Mária Rušinová)

Psychika jí ničí zdraví! Petru Janů (65) začal tak zlobit žlučník, že musí nekompromisně z těla ven. „Zaúřadovaly stresy a málo jich opravdu nebylo,“ přiznala Aha! zpěvačka, která jinak dodržuje zdravou životosprávu. „Roky nepiju alkohol, jím pouze bílé maso, zeleninu a ovoce, jinak si to nedokážu vysvětlit,“ dodává.

Teď má Petra pár vystoupení ještě v rámci plesové sezony a několik koncertů s kapelou Amsterdam a příští měsíc půjde pod nůž. „Duben věnuju rekonvalescenci a potom to zase rozbalím,“ slibuje Janů.

Rakovina manžela
Žlučník začal dostávat zabrat, když Petřin manžel Michal Zelenka (†63), se kterým byla zpěvačka třiatřicet let, umíral na rakovinu plic. On žil, na rozdíl od manželky, v nevědomí a ona před ním rok musela tajit, že má před sebou už jen pár měsíců života. Ani rok po manželově smrti se Petra nedokázala dát psychicky dohromady.



Ztráta oblíbené kapely
A když se začala se ztrátou manžela pomalu vyrovnávat, přišel další stres. Petra se rozloučila se skupinou Golem, která ji doprovázela dlouhých třicet let. „To bolelo, ale já nějak začala stagnovat a ještě jsem to prostě nechtěla zabalit. Musela jsem něco změnit, i když jsem věděla, že mnoha lidem to asi ublíží,“ komentuje Petra, která nakonec Golem vyměnila za kapelu Amsterdam se čtyřmi mladými hudebníky.

Hádky 
s manažerkou
Vlila se jí nová krev do žil. Netrvalo ale dlouho a musela řešit další problémy, když se rozhádala se svou manažerkou Michaelou Kocourkovou (32) a ta jí začala dělat schválnosti. „Dávala jsem tomu ale pořád šanci, nervy jsem měla ale stále větší, tak jsme se nakonec rozloučily, a také to nebylo vůbec jednoduché,“ přiznává zpěvačka. „Ještě ten žlučník musí ven a budu spokojená, doufám, že alespoň na pár měsíců,“ přeje si.

Čím si prošla?
2011 Před Vánocemi pohřbila manžela Michala Zelenku (†63), který podlehl rakovině.
2015
Opustila skupinu Golem a přemýšlela nad koncem kariéry.
2018 Půl roku trvaly neshody s manažerkou a nakonec jí Petra ukázala dveře.



Přečtěte si
ivoadler
5. 3. 2018 • 14:46

Největším svinstvo je kuřecí maso. Potřebuje radikálně změnit jídelníček.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.