Pomeje zpátky v nemocnici: BOD ZLOMU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pomeje zpátky v nemocnici: BOD ZLOMU!

Jiří Pomeje po propuštění z nemocnice. Krk si chránil rolákem.
Jiří Pomeje po propuštění z nemocnice. Krk si chránil rolákem. (Expres.cz/Profimedia)

Strach a pendlování po nemocnicích nekončí pro Jiřího Pomeje. Přesto se ale může začít blýskat na lepší časy a dabér s nezaměnitelným hlasem, má naději. Dostal totiž zajímavou nabídku a čeká ho další operace.

Herec a dabér Jiří Pomeje, kterému byla odstraněna rakovina i s celým hrtanem a hlasivkami, se pomalu ale jistě chystá na další operaci. Ta by mohla změnit vše! Lékaři mu totiž nabídli hlasovou protézu – náhradní mechanismus tvorby hlasu.

„Stav pacienta je stabilizovaný, začíná s rehabilitací hlasu. V současné době byl na konzultaci v Motole ohledně hlasové protézy,“ řekl extra.cz profesor Astl, CSc., který Jirku operoval. Díky této nepříliš rozšířené alternativě léčby, jak napsali na prask.nova.cz, se jeho situace může změnit. Dle Blesku hlas vzniklý pomocí hlasové protézy je dostatečně silný a kvalitní, individuálně zabarvený. Až 80-90 % pacientů s těmito protézami se naučí plynulé řeči. Tak držíme palce!

Vyhublý Pomeje na nákupech. Nejdřív vzal útokem market, pak čínské bistro

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.