Olga Menzelová na premiéře: Proč nechtěla vidět manžela?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Olga Menzelová na premiéře: Proč nechtěla vidět manžela?!

Olga film vidět nechtěla...
Olga film vidět nechtěla... (profimedia.cz)

Všichni ho chválí za výjimečný herecký výkon. Od manželky Olgy Menzelové (40) se ale zatím pochvaly nedočkal. Nový film s Jiřím Menzelem (80) totiž neviděla a ani nemá v plánu to zatím měnit. Deníku Aha! svěřila své důvody.

Zatímco zdravotně na tom od loňského listopadu, kdy podstoupil operaci hlavy, není Menzel zrovna nejlíp, profesně teď sklízí samé ovace. Nejenže festivalové publikum v Berlíně nadšeně přijalo jeho postavu svérázného Ali Ungára v novém filmu Tlumočník, ale získal tam i cenu za přínos světovému filmu Berlinale Kamera. „Jsem moc potěšená, že získal cenu zrovna v Berlíně, protože má k němu mnoho let velmi pozitivní vztah. On je taky moc rád,“ řekla deníku Aha! Olga Menzelová na premiéře v Lucerně. Tam za něj ocenění nakonec převzala dcera jeho Evička (3) se svou sestrou Aničkou (9), kterou má jeho žena s režisérem Jaroslavem Brabcem (63).

Stav se lepší

Do kinosálu se rodina neusadila mezi ostatní hosty. Naopak Olga s dcerami přišla až na slavnostní předávání ceny, kterou z Berlína jejímu manželovi přivezl rakouský kolega Peter Simonischek (71). „Film jsem neviděla a určitě si ho nechystám pustit,“ překvapila nás. „Myslím, že mi ho uvidíme s Jirkou spolu, alespoň tak bych si to přála. Už je na tom mnohem líp a je to pořád lepší a lepší. Z čehož mám velkou radost,“ vysvětila nám. „Už jenom to, že jsme opustili nemocnici, je velmi pozitivní. Doufejme, že brzy půjde do domácího ošetřování,“ přeje si.

Náhlý kolaps

Všechno začalo loni v listopadu, kdy režisér začal trpět bolestmi zubů, potom se přidalo ucho a nakonec celá hlava. Problémy tlumil léky proti bolesti, když se však vracel ze služební cesty na Slovensko, tělo těžké meningitidě nedokázalo vzdorovat a Menzel zkolaboval. Po převozu do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích mu několik hodin operovali mozek, poté ho uvedli do umělého spánku, z něhož procitl až těsně před Vánocemi. Nyná se zovavuje v rehabilitačním zařízení, kam ho převezli minulý týden.

Co na to Menzel?

Ani oscarový režisér se na plátně ještě neměl šanci vidět. Podle režiséra Martina Šulíka (55) zatím viděl jen hrubý střih. „Chci mu ten film pustit, ale je pořád v nemocnici. Navrhoval jsem mu, že mu to pustím celé, ale on mi říkal, že chce mít ten pěkný zážitek při premiéře. Asi mu to teď budeme muset zprostředkovat přes televizi,“ řekl nám smutně.

Snímek mu pustí později

Ani oscarový režisér se na plátně ještě neměl šanci vidět. Podle režiséra Martina Šulíka (55) zatím viděl jen hrubý střih. „Chci mu ten film pustit, ale je pořád v nemocnici. Navrhoval jsem mu, že mu to pustím celé, ale on mi říkal, že chce mít ten pěkný zážitek při premiéře. Asi mu to teď budeme muset zprostředkovat přes televizi,“ řekl nám smutně.

Bartoška netroškaří: Dal si pivo s čajem

Jako by se Jiří Bartoška (70) nemohl rozhodnout, jestli je mu horko, nebo zima. U baru si objednal pivo i čaj. Celou dobu se ale zamilovaně vinul k manželce Andree.

Oldřich Kaiser: Hledal zapalovač

Z české premiéry prchal Oldřich Kaiser (62) s Dášou Vokatou (64), ještě než v sále vůbec rozsvítili. A největší starost měl, aby našel zapalovač. Což se nakonec povedlo a mohl si zapálit.

 Olga Menzlová promluvila o nemocném manželovi Jiřím! Režisér má stále berle 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.